Feléled a Hangar 13? A Mafia mellett egy másik 2K játékon is dolgozhatnak…

Szerencsére úgy tűnik, korai volt temetni a Hangar 13 fejlesztőstúdiót, mert a hírek szerint a két Mafia játék mellett a Top Spin rebootján is a cseh csapatuk dolgozhat majd…

 

 

Hiába, a Hangar 13 egyszerre él át nehéz és furcsa időket. Számos távozás és újabb elbocsátások közepette a stúdió állítólag két Mafia játékot és egy Top Spin felélesztést tervez. Nemrég hallottunk egy fejlesztés alatt álló Mafia-előzményjátékról, de a Bloomberg új jelentése szerint (amit részben a Kotaku is megerősített) egy új Top Spin-játék is készül, és a stúdió elnöke, Nick Baynes megpróbálja elérni, hogy a 2K már most zöld utat adjon a Mafia-előzményjáték folytatásának (nem viccelünk).

 

Miért szemezget a Hangar 13 két Mafia-játékkal?

 

Baynes, aki a Hangar 13 alapítóját, Hayden Blackmant váltotta, nemrég tartott egy megbeszélést a munkatársakkal, hogy tájékoztassa őket az elbocsátásokról. A Bloomberg szerint a megbeszélésen elárulta, hogy megpróbálja elérni, hogy a „Nero” folytatása (az új Mafia-játék kódneve) zöld utat kapjon, miközben a Nero még fejlesztés alatt áll, hogy elkerüljék azt a forgatókönyvet, hogy a dolgozókat egy projekt befejezése vagy ejtése után elbocsátják.

A Bloomberg jelentése szerint egy „Hammer” kódnevű teniszjáték is fejlesztés alatt áll a Hangar 13-nál.

Ugyanakkor a Kotaku és a bennfentes Nick „Nick_Shpeshal” Baker a Top Spin nevet is elejtette. Valójában Baker volt az első, aki a hónap elején az egyik videójában elárulta, hogy egy új Top Spin játék van fejlesztés alatt, de állítását beárnyékolta a Mafia kiszivárgása.

A 2K a következő nyilatkozatot adta ki a Kotakunak és a Bloombergnek:

„A 2K teljes mértékben elkötelezett a Hangar 13 jövője mellett, miközben a stúdió egy kihívásokkal teli, de végül ígéretes átmeneti időszakon navigál. Folyamatos értékeléseink részeként, amelyekkel biztosítjuk, hogy erőforrásaink összhangban legyenek céljainkkal, néhány olyan változtatást hajtottunk végre, amelyek a pozíciók csökkentését eredményezte, és meg kellett válnunk néhány kollégától.”

„Ezek a döntések mindig nehezek. Minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy az érintett munkatársakkal együttműködve új feladatokat találjunk számukra a 2K más projektjeiben és csapataiban, és teljes körű támogatást nyújtunk azoknak, akiket nem tudunk áthelyezni, és összekötjük őket az iparági hálózatokkal és erőforrásokkal, hogy új lehetőségeket találjanak a 2K-n kívül.”

Forrás: Bloomberg, Kotaku

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu