Unreal remastert szeretne a Nightdive Studios

Ez érthető is, hiszen tavaly a Quake kapott hasonló kezelést a csapattól: miért is ne lehetne az Unreal Engine-t útjára indító FPS-ből készíteni valami modernebbet?

 

2021-ben a Nightdive Studios egy olyan Quake remastert hozott össze, ami a klasszikus FPS-nek 4K és szélésvásznú kijelzős támogatást, jobb karaktermodelleket, dinamikus és színesebb megvilágosítást, anti-aliasingot, mélységélességet (depth of field), továbbá a MachineGames jóvoltából új pályákat is magával hozott. Az eredeti soundtrack is visszatért, így Trent Reznor dallamait ismét hallhattuk, miután azokra a szerzői jogi licensz lejárt, de jött egy új főcímdal is, amit persze Reznor szerzett. A legjobb az egészben az volt, hogy akinek megvolt az eredeti Quake, ingyenesen megkapta a remasterelt kiadást…

Stephen Kick, a Nightdive vezérigazgatója a Twitteren elárulta, hogy a Quake remaster után Cliff Bleszinski (azaz CliffyB) felkereste a stúdió nevében Tim Sweeney-t, az Epic Games vezetőjét, hogy esetleg nem lehetne-e az Unreal számára is hasonló felújítást megoldani. Szerinte jobb lenne Sweeney-nek üzenetet hagyni, ha szeretnénk ennek megvalósítását, így az igényt látva az Epic Games talán másra is koncentrálhat a Fortnite-on kívül (hiszen az Unreal Tournament free-to-play, Unreal Engine 4-es elképzelését is leállították a battle royale-láz miatt). Bleszinski egy rövid válasszal ugrott be a témába: ő annyit mondott, hogy „jogi okokból nem mondok semmit”, Sweeney pedig nem reagált még rá.

Az Unreal-sorozat bár valóban a multiplayer-központú Unreal Tournament sorozat révén lett ismert, de Xboxon az Unreal Championship azért valamelyest sztorimódot is adott az egésznek; a franchise kezdete pedig egy elég impresszív egyjátékos módozattal kezdődött, és bizony az Epic Games bemutatta, hogy az akkoriban elképesztő Unreal Engine mire is volt képes.

A Nightdive Studios pedig több remasterről is ismert, igaz, ezek jelentős része a saját engine-jükön, a Kexen futnak. Legutóbb például a Shadow Man kapott új megjelenést, így 1999 egyik legjobb játéka modern rendszereken (és új konzolokon!) is elérhetővé vált. Nemsokára elkészülnek a System Shock remake-kel is…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu