Diablo Immortal: pofátlanul sokat kell fizetni egy karakter kimaxolásáért!

Már forintban is elképesztő összegről lenne szó, de amerikai dollárban ez már inkább sokkoló mennyiség.

 

Megjelent a Diablo Immortal (amit valószínűleg azért hoztak ki egyből PC-re is az Android és az iOS mellett, mert amikor bejelentették néhány éve a BlizzConon, mindenki felháborodott, miután a „nincsen mobilotok, srácok?” komment hangzott el a színpadon; a játék tesztje itt olvasható), és bizony nem olcsó mulatság csak mikrotranzakciókkal elérni a maximumot a karakterünkkel.

A játék legmagasabb kategóriájú legendás gyémántjai (legendary gems) arra valók, hogy a játék „végén” fejleszthessük velük a karakterünket. Ezt viszont csak azok kapják meg, akik fizetnek érte, ugyanis normális játékmenettel ilyen nem fogja ütni a markunkat. Lootboxokból lehet ezeket szerezni… A Bellular News videója pedig elemezte az ekörüli szituációt, és a számításaik szerint egy karakter kimaxolása 110 ezer dollárnyi gyémántot követelne. 39,7 millió forintot.

A Redditen olvashatjuk, hogy ez a számítás még le is becsüli a költségeket, így akár ennél jóval többet is perkálni kellene, hiszen van egy teljes szintnyi fejlődési opció, ami csak akkor nyílik meg, ha az öt csillagos gyémántjaink elérik a 10-es ranket. Ez pedig akár 40 ezer dollár is lehet… forintban pedig ez is 14,5 millió körüli értéknek felel meg. Ha ez megvan, akkor láthatjuk a rezonáló táblákat, amik sokáig csak láthatóak és nem használhatóak; az előzetes képeken bukkannak fel, és ez utalhat arra, hogy ezt a folyamatot ismételgetni kell, ami további ezernyi dollárnyi költséget verhet a már így is túl sokat költekező játékosra.

A Diablo Immortal jelenleg nyílt bétában van PC-n, iOS-en és Androidon, úgyhogy ha már most ilyen elképesztő összegeket kell beleölni a játékba a „száz százalékhoz”, bele sem merünk gondolni, hogy milyen piszkos, undorító és gusztustalan mikrotranzakciós csapdák készülhetnek a franchise körül. Ezek után teljesen meg tudjuk érteni, hogy Hollandiában és Belgiumban en bloc betiltották a játékot a szigorú lootbox-szabályzás miatt…

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu