Döbbenetes nézettségi rekord a Stranger Things negyedik évad számára – az Obi-Wan nem érzi mellette az Erőt!

MOZI HÍREK – A Netflix szupersztárjának, a Stranger Thingsnek a 4. évad első epizódjai egy hét alatt minden eddiginél magasabb amerikai streaming-rekordot döntöttek.

 

A sorozat mind a 32 epizódja 7,2 milliárd perc streaminget hozott össze május 30. és június 5. között. Ez a legtöbb, amióta a Nielsen 2020-ban elkezdte követni a streaminget, és jóval meghaladta a Netflix Tiger King által 2020 márciusában felállított korábbi rekordot.

A Stranger Things 4. részének utolsó két epizódja tegnap került a streaming csatornára képernyőre, és úgy tűnik, hogy jelentős lökést adnak az egész sorozatnak, amikor a számok később, júliusban megjelennek. A Netflix és a Duffer Bros, a sorozat társalkotói és showrunnerei bejelentették, hogy a sorozat az ötödik évad után véget ér, bár a történetszálakat spinoffokon keresztül fogják folytatni.

A 4. évad epizódjainak premierje május 27-én volt, akárcsak a Star Wars spinoff Obi-Wan Kenobi. A két címet már a múlt hónapban egy önálló Nielsen-jelentés is áttörő eredetinek minősítette.

A május 30. és június 5. közötti hétre az Obi-Wanból három epizód volt elérhető a Disney fokozatos, nem binge release modelljének köszönhetően. A Nielsen szerint a sorozat nézettségének kétharmada férfi volt, így ez volt a hét legférfiasabb címe. Korosztályilag meglehetősen egyenletesen oszlott meg a 18-34, 35-49 és 50-64 évesek között.

A Prime Videón a The Boys egy hajszállal az Obi-Wan előtt végzett, 949 millió perces nézettséggel. Utána az 5. helyen a Harry Potter-franchise spinoff folytatása, a Fantasztikus állatok következett: Dumbledore titkai az HBO Maxon 758 millió perccel. A 2020 decemberében a Wonder Woman 1984 című filmről szóló egyszeri jelentéstől eltekintve ez a hét volt a nyitánya annak, hogy a Warner Bros Discovery HBO Maxot hivatalosan is nyomon követi a Nielsen.

Az HBO Max mellett a Nielsen a Netflix, az Amazon Prime Video, az Apple TV+, a Hulu és a Disney+ esetében is méri a kizárólag tévéképernyőn keresztül történő nézést. (A mobil nézettséget nem számolják.) A vállalat általában csütörtökönként teszi közzé a heti számokat, de a legutóbbi számokat nyolc nappal tovább tartották, a Nielsen a késedelmet az általa „termékfejlesztéseknek” nevezett okokra vezette vissza.

A május 23-29. közötti heti listán szintén a Stranger Things dominált, 5,14 milliárd perces nézettséggel. Az első két Obi-Wan epizód 1,03 milliárd percet gyűjtött össze, ami a harmadik helyre volt elég.

Íme a május 30. és június 5. közötti teljes top 10-es lista:

  • Stranger Things (Netflix) – 32 epizód, 7,2 milliárd percnyi nézettség
  • All American (Netflix) – 71 epizód, 1,253 milliárd perc.
  • The Lincoln Lawyer (Netflix) – 10 epizód, 966 millió perc.
  • Obi-Wan Kenobi (Disney+) – 3 epizód, 958 millió perc.
  • The Boys (Prime Video) – 19 epizód, 949 millió perc
  • Legendás állatok: Dumbledore titkai (HBO Max) – film, 758M perc
  • NCIS (Netflix) – 354 epizód, 692 millió perc.
  • Ozark (Netflix) – 44 epizód, 644 millió perc.
  • Cocomelon (Netflix) – 18 epizód, 615 millió perc.
  • Criminal Minds (Netflix) – 321 eps., 558 perc

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu