Mennyire lehet tartós a Sony-Marvel megállapodás? Egy bennfentes jogász válaszol

MOZI HÍREK – A Marvel Studios volt ügyvédje szerint a Sony és a Marvel között folyamatban lévő Pókember-üzletnek hosszú távon ki kell tartania.

 

 

A Marvel Studios egykori ügyvédje megnyugtatta a rajongókat, hogy a Sony Pictures Entertainment és a Marvel Studios közötti kapcsolat megszakítás nélkül folytatódni fog. Tom Holland nemrég zárta le a Pókember-trilógiát az epikus csúcsfilmmel, a Pókember: Nincs hazaút című alkotással. Holland története azonban folytatódni fog, a Pókember 4. részének munkálatait Kevin Feige megerősítette.

A kapcsolatuk nem volt mindig ilyen stabil: a Sony a Pókember: Idegenben hatalmas sikere után majdnem elcsaklizta Hollandot a Marvel Moziverzumtól.

A két cég eredetileg 2015-ben állapodott meg, azonban az első két film során a japán fél úgy érezte, hogy a pénzügyi megállapodás nem volt méltányos kompenzáció a karakter használatáért. Végül 2019-ben a páros megegyezett, hogy Holland még inkább részt vesz az MCU-ban egy új filmtrilógiával és az univerzumon belüli team-up filmekkel.

Szerencsére a Marvel Studios egy korábbi ügyvédje biztosítja a rajongókat, hogy ilyen huzavona nem fordulhat elő még egyszer. A Nincs hazaút 1,9 milliárd dollárt hozott a kasszáknál viszonylag kis, 200 millió dolláros költségvetésből. Ez volt az első jelentős blockbuster a világjárvány korszakában, ami a közönség visszatérését jelentette a moziba, teltházas vetítésekkel. A két cég közötti megállapodás egyszerűen túl jövedelmező ahhoz, hogy visszalépjenek, és a Morbius hatalmas bukása miatt talán ez volt a stúdió helyes döntése.

 

Pókember kölcsönösen előnyös mindkét cég számára

 

A ScreenRantnek adott exkluzív interjún keresztül Paul Sarker ügyvéd megosztotta gondolatait a Sony és a Marvel közötti megállapodással és annak hosszú távú következményeivel kapcsolatban. A Sarkertől származó teljes idézet alább olvasható:

„Kreatív szempontból úgy gondolom, hogy ez egy win-win. A Sony Kevin [Feige] és elképesztően tehetséges csapatának előnyeit élvezheti a filmek elkészítésében. A Marvel pedig felhasználhatja Pókembert, aki az MCU egyik legkiemelkedőbb karaktere, a filmjeiben. Szerintem végső soron a rajongók nyernek, mert Pókembert látni a Polgárháborúban, a Végjátékban és a Végtelen háborúban szuperjó. És Doctor Strange-et vagy Vasembert látni a Pókember-filmekben szintén nagyon izgalmas.”

„Az elmúlt pár évben nem dolgoztam a Marvelnél, de [ennek az üzletnek] van értelme.”

„A Pókember fontosságát a Sony mint filmstúdió számára nem lehet eléggé hangsúlyozni, igaz? Mivel a Sony nem rendelkezik olyan kasszasikerekkel, mint a Marvel, így az a tény, hogy a Sony meg tudta tartani a Pókember-filmek készítésének jogait, és Kevin [Feige] hozzájárulását és DNS-ét is megkapta a filmhez, hatalmas nyereség számukra.

Szerintem az egyetlen másik lehetőség az lett volna, ha a Disney visszavásárolja a jogokat, és ki tudja, hogy ez milyen drága lett volna, de hosszú távon ez nem lett volna jó lépés a Sony számára. Ez segít a Sony-nak abban, hogy a stúdió továbbra is releváns maradjon a képregényfilmekről szóló beszélgetésekben, és a Marvelnek az egyik legjobb karakterét adja. Szóval szerintem mindenki jól jár. A saját véleményem szerint, ha a Sony nem kötné meg az üzletet, hanem a Marvel közreműködése nélkül folytatná a produktív megközelítést, az nem hiszem, hogy jó eredmény lenne számukra. Ugyanakkor, ha a Marvel nem kapja meg a Pókembert a filmjeiben, az sem jó. Mindkét fél nyer ebből valami fontosat.”

A Sony olyan projektek mögött áll, mint a Venom-filmek, amelyeket szétcincáltak a kritikusok és vegyes reakciókat kaptak a közönségtől. Az év elején a japán cég bemutatta a Morbiust, amelyet minden idők egyik legrosszabb képregényfilmjeként tartanak számon, és egy trendi internetes kampánynak köszönhetően sikerült hatalmas bukássá válnia annak ellenére, hogy újra bemutatták a mozikban. A Marvellel való partnerség és a gondos történetvezetés előnyös a cég számára, mivel úgy tűnik, ez a leggyengébb aspektusa a filmjeiknek.

Forrás: ScreenRant

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu