The Wolf Among Us 2 – Minden, amit eddig tudunk „Bigby Wolf” következő kalandjáról

ELŐZETES – Sokan azt hitték, hogy „Bigby Wolf” visszatérése csak egy mese. Hiszen úgy tűnt, hogy a Telltale Games elmondta az utolsó történetét, amikor 2018 szeptemberében a cég az enyészeté lett. De aztán az LCG Entertainment nevű holdingvállalat jó tündér módjára lecsapott, és feltámasztotta a stúdiót. Ennek részeként született újjá a The Wolf Among Us 2 is. A projekt már a Telltale hírhedt összeomlása előtt is jól haladt, de az új Telltale és az AdHoc Studio a nulláról kezdte el a 2013-as, dicsőített cím folytatását.

 

 

Itt volt az ideje. A Telltale 2017-ben jelentette be a folytatást, és azt ígérte, hogy 2019-ben újra meglátogathatod Fabletownt. A stúdió bezárása sajnos pontot tett erre. Éppen ezért a játékosok mindenhol meglepődtek és örömmel fogadták, amikor a The Game Awards 2019-en egy rövid trailert láthattak a játékról. Szóval, mikorra várható most a The Wolf Among Us 2? Mely platformokra érkezik majd? Milyen lesz a történet? Itt van minden, amit a folytatásról tudni kell.

 

A fejlesztők már előre jelezték a pillanatot, és egy élő The Wolf Among Us-közvetítéssel készültek, melynek műsorvezetője Geoff Keighley volt.

 

Mikor jelenik meg a The Wolf Among Us 2?

 

A nulláról kezdeni nem könnyű feladat, de az LCG Entertainment tiszta lapot akart adni a kreatív csapatnak. A cég megerősítette, hogy az eredeti Telltale-csapat által a stúdió bezárása előtt végzett munka nem lesz része a játéknak. Az új csapat az öregedő Telltale Toolt is maga mögött hagyta, és elárulta, hogy a The Wolf Among Us 2 Unreal Engine segítségével készül.

Mennyi időbe telik egy The Wolf Among Us cím elkészítése? A körülmények miatt ezt nehéz meghatározni. Bár néhány optimista úgy véli, hogy a Fabletownba való visszatérés inkább előbb, mint utóbb érkezik, valószínűleg 2021 elejéig nem fogjuk látni a játékot. Legalábbis egy állítólagos szivárgás alátámasztja ezt az elméletet, a mostanra már törölt Reddit-felhasználó áttekintést adott a Telltale Games fejlesztés jelenlegi állásáról.

 

 

Van trailer a The Wolf Among Us 2-höz?

 

A trailer, amely felfedte a feltámadó The Wolf Among Us 2 létezését, csak egy 47 másodperces teaser, de így is sikerült felpörgetni a rajongókat. A hangulatos, neonfényes noir stílus, ami az eredeti játéknak nevet adott, szép emlékeket idézett fel. Hófehérke ismerős hangján narrálva arra kéri Bigbyt, hogy még egyszer legyen ő a nagy, gonosz farkas (rossz az, aki most rosszra gondol…) értük… érte. Vajon számíthat-e rá?

„Mindig” – válaszolja a férfi. Bár ez nem sokat magyaráz a folytatásról, az LCG megerősítette, hogy Hófehérke és Bigby eredeti szinkronszínészei újra eljátsszák a szerepüket. A rajongók örültek a hírnek: Bigby Wolfnak nagyon jellegzetes hangja van, és nem szeretnék, ha a tehetséges Adam Harringtonon kívül bárki más keltené életre a mély baritonjával megszólaltatott, örökké morózus, „magándetektíves” stílusú párbeszédeit és monológjait.

 

Epic Games Store - A hivatalosan The Wolf Among Us 2: A Telltale Series névre hallgató játékot újra bejelentette a Telltale Games és az AdHoc Studio.

 

Milyen platformokon fog megjelenni a The Wolf Among Us 2?

 

Hogyan játszhatsz a The Wolf Among Us 2-vel, ha megjelenik? Ha PC-s vagy, akkor az Epic Games Store-ból kell letöltened. Az új Telltale exkluzív szerződést kötött az áruházzal erre a címre, így nem lesz a Steamen, mint az elődje.

Ez a Steameseknek nem túl jó hír, viszont szerencsére a konzolos játékosok sem maradnak ki a jóból. Az LCG Entertainment elmondta, hogy a játék konzolokra is érkezik majd… csak azt nem, hogy melyekre. Semmi nem utal arra, hogy a The Wolf Among Us 2 egy pusztán jelenlegi generációs konzolos cím lesz; a cellshade-es, képregényes stílus végül is nem túl igényes, ha grafikáról van szó, így PS4-re és Xbox One-ra is megjelenhet. Várni kell az új Telltale hivatalos nyilatkozataira, de nem valószínű, hogy egy PlayStation 5-öt vagy Xbox Series X-et kell majd vennünk Bigby Wolf történetének folytatásához. Azért a PS3 és Xbox 360 már felejtős lesz…

 

"The Wolf Among Us 2 takes place after Snow White steps in as Deputy Mayor of Fabletown, which gets us closer to where the comic starts, but Bigby is still struggling to make the transition from the typical fairytale villain to Sheriff and protector.

 

Mi lesz a The Wolf Among Us 2 története?

 

A The Wolf Among Us franchise Bill Willingham Fables képregénysorozatán alapul. Mindkét játék kanonikus előzményjátékként szolgál, körülbelül és húsz évvel a képregények eseményei előtt játszódik. Ez az első játék és feltehetően a második játék eseményeit is a 80-as évekre helyezi. Úgy tűnik, a 80-as évek nosztalgiája manapság nagy divat – elég csak a Stranger Things sorozatra gondolni.

A The Wolf Among Us 2 az első játék hátborzongató eseményeit követi majd. Hófehérke most már alpolgármester, és van egy feladata Bigby számára. Úgy tűnik, hogy neki a régi, brutális módszereit kell alkalmaznia, hogy ezt a munkát – bármi is legyen az – elvégezze. Az eredeti minden bizonnyal hagyott néhány elvarratlan szálat, amiből ki lehet piszkálni (ki az a Nerissa, tényleg?), de a Telltale eddig hallgatott arról, hogy miről fog szólni az új cím. A The Wolf Among Us 2 több epizódon keresztül fog kibontakozni, bár egyelőre nem világos, hogy ezek az epizódok hogyan fognak megjelenni.

-theGeek-

 

 

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu