Tony Hawk is NFT-zni kezd… [VIDEO]

A gördeszkás legenda nem kapott lehetőséget a Tony Hawk’s Pro Skater 3 és 4 felújítására… ehelyett a metaverzum legnagyobb deszkás parkját igyekszik felépíteni.

 

Hawk a minap jelentette be, hogy a The Sandbox nevű virtuális világgal, illetve az Autograph-fal, az NFT platformok egyikével együtt tervezi ezt megvalósítani. A Tony Hawk Land egy vadonatúj helyszín lesz a The Sandboxban, ami részben virtuális ingatlan, részben pedig vidámpark lesz. Az Ethereum blockchainre építve lehetősége lesz a felhasználóinak virtuális területet vásárolni a cryptovalutájukért, és a voxel assetekkel, a játékon belüli tárgyakkal NFT-ként kereskedhetnek. Az Autograph hozza létre az NFT-ket, amik Tony Hawk-ra, az ő gördeszkáira, felszerelésére és ruházatára fognak építeni.

A sajtóközlemény szerint „A Sandbox ezeket az NFT-ket interoperábilissá teszi a nyílt metaverzumban. Az Autograph nagy hűségű avatárjait 3D voxel változatokká alakítja, amelyek játékbeli funkciókkal rendelkeznek az élményekhez, hasznosságot és értéket teremtve tulajdonosuk számára.” Hawk pedig ezt írta: „Egész életemben az új technológiák rajongója voltam – az első videojátékoktól és a CGI-képességekkel rendelkező otthoni számítógépektől kezdve -, ezért lenyűgöz a metaverzum, és izgatottan várom, hogy kultúránkat a The Sandbox virtuális tájára vigyük.”

A virtuális világban már több mint háromszáz partneri kapcsolat alakult ki, és köztük megtalálhatjuk a Ubisoftot (Rabbids), a The Walking Deadet, Snoop Doggot, az Adidast, Deadmau5-t, a Hupikék törpikéket, a Magyarországon nem biztos, hogy ismert Care Bears-t, illetve az Atarit (aminek már csak névben van köze Nolan Bushnell eredeti cégéhez). A baj az, hogy az NFT-k értékesítése tizenkét hónapos mélypontra zuhant júniusban, ugyanis a cryptovaluták piaca is bedőlt a magyar forinthoz képest: a 2021 novemberi három billió dollárról egy billió alá süllyedt a piac!

A szomorú itt az, hogy nem poénkodtunk az első mondatban: Hawk maga megerősítette, hogy a Tony Hawk’s Pro Skater 3-ból és 4-ből is terveztek egy remake-et, ám az első két részt felújító Vicarious Visions először átment az Activision térfeléről a Blizzardéra, majd szépen bele is olvadt a „hóviharos” cégbe, így ők megszűntek létezni. Ezúton is gratulálunk a zseniális döntésükhöz.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu