Ana de Armas Oscar-díjas női forgatókönyvírót nyert meg a John Wick spinoff-mozijához

MOZI HÍREK – Ana de Armas úgy érezte, hogy a készülő John Wick spinoffjának, a Ballerinának szüksége van egy női íróra, ezért felbérelte az Ígéretes fiatal nő íróját, Emerald Fennell-t.

 

 

Ana de Armas elárulta, hogy számára létfontosságú volt, hogy női író legyen a készülő John Wick spinoff, a Ballerina csapatában, és végül nem más, mint az Ígéretes fiatal nő Oscar-díjas író-rendezője, Emerald Fennell kapta meg a munkát.

De Armas, aki már az akciófilmekben is nevet szerzett magának a 007 Nincs idő meghalni, a Blade Runner 2049 és a készülő A szürke ember című filmekben való emlékezetes szereplésével, izgatottan várja, hogy csatlakozzon a John Wick-univerzumhoz, és újra találkozzon közeli barátjával, Keanu Reevesszel, aki a Ballerina executive producere. Ana de Armas a 2015-ös Kopp-kopp című thrillerben debütált Hollywoodban Reeves oldalán.

A pletykák szerint azonban Reeves és Anjelica Huston, aki a John Wick: 3. fejezet – Parabellum című filmben a Ruska Roma bűnszövetkezet vezetőjét alakította, a Ballerinában is feltűnik majd.

Ez persze nem lenne annyira meglepő, tekintve, hogy mindkét karakter ugyanahhoz a bűnszövetkezethez kapcsolódik, mint Ana de Armas címszereplője.

A Ballerina középpontjában egy bérgyilkosnak nevelt fiatal nő áll, akinek le kell vadásznia a bérgyilkosokat, akik megölték a családját. A filmet Luc Besson 1990-es klasszikusa, a La Femme Nikita ihlette, a rendező pedig Len Wiseman (Underworld, Die Hard 4.0 – Legdrágább az életed) lesz. A John Wick rendezője, Chad Stahelski lesz a film producere és a kaszkadőrmunkában is közreműködik. Korábban Shay Hatten (John Wick: 4. fejezet, A tolvajok serege) egyedüli forgatókönyvíróként volt bejelentve, de nem tudni, milyen mértékben vesz részt a munkában, most, hogy Emerald Fennell csatlakozott a Ballerinához.

A Ballerina kizárólag férfiakból álló kreatív csapata nem tetszett de Armasnak, aki úgy érezte, hogy a megfelelő perspektíva érdekében szükség van egy női íróra is. Az ELLE-nek adott interjújában Ana de Armas elárulta, hogy több íróval is interjút készített, mielőtt megállapodott Emerald Fennell mellett.

„Nagyon fontos volt számomra, hogy női írót alkalmazzak, mert addig a pontig, amikor belekerültem a projektbe, csak a rendező, Len Wiseman és egy másik férfi volt benne. Én pedig azt gondoltam, hogy ez nem fog működni. Úgyhogy interjút készítettem öt vagy hat női íróval. Emerald Fennellt vettük fel, amire nagyon büszke voltam.”

Emerald Fennell brit színész, író és filmrendező, aki szerepelt a A dán lány, A Korona és a Hívják a bábát című filmekben.

A Killing Eve második évadának showrunnereként dolgozott, és a 2020-as Ígéretes fiatal nő című thrillerrel debütált játékfilmes rendezőként, amellyel elnyerte a legjobb eredeti forgatókönyvért járó Oscar-díjat. Fennell írta a DC Zatanna-filmjét is, legközelebb pedig a Saltburn című filmmel tér vissza a rendezői székbe, amelynek főszereplői Rosamund Pike, Barry Keoghan és Jacob Elordi lesznek.

Úgy tűnik, a Ballerina jó kezekben van, és a bosszú fogalmának egy egészen másfajta megközelítését mutathatja be, mivel Fennell korábban a John Wick-filmeket éppen túlzott erőszakosságuk miatt kritizálta.

Forrás: ELLE

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu