eSport-terjeszkedés a Sony-tól: a Repeat.gg-vel bővül a portfólió

A tranzakció még nem zárult le, de már itt a bejelentés, hogy az EVO után újabb, az eSporttal foglalkozó céget húzott be a Sony Interactive Entertainment.

 

A Repeat.gg a weboldalán közölte, hogy a Sony-hoz csatlakozott a cég, ami ranglétrás bajnokságokat tart, továbbá nyomon követi a játékosok teljesítményét, és úgy vehetnek részt a versenyeken, hogy nem kell azonos időben online lenniük. Több mint 100 ezer bajnokságot tartottak meg több mint 2,3 millió résztvevő játékossal.

Steven Roberts, a Sony Interactive Entertainment (innentől csak rövidítve írjuk: SIE) nemzetközi kompetitív játékért felelős alelnöke, Steven Roberts a Gamesindustry-nak azt nyilatkozta, hogy a PlayStationnél az eSportos elképzelésük mindig is arról szólt, hogy a játékosok tudási szintüktől függetlenül képesek lehessenek versengeni, és ehhez el akarják a korlátokat távolítani. A Repeat.gg csapatával izgatottak, hogy több módon felfedezhessék a játékosok, miként is vehetnek kompetitív játékokban részt, és ezzel a SIE eSportos jelenléte is bővül. Ez csak az utazásuk kezdete, és később további híreket is közölnek ezzel kapcsolatban.

Aaron Fletcher, a Repeat.gg vezérigazgatója hozzátette, hogy a Repeat.gg úgy lett megtervezve, hogy új bajnokságformátumok jöhessenek létre. Ezekhez könnyű csatlakozni, és akár több millió játékos számára is fel tudják méretezni. Izgatottan csatlakoznak a PlayStation csapatához, és együtt fognak dolgozni azon, hogy sokkal változatosabb bajnoksággal kapcsolatos élményeket biztosítsanak a játékosoknak, függetlenül attól, hogy milyen tudással bírnak.

A PlayStation-ökoszisztémán (PlayStation 5, PlayStation 4) kívüli játékok megmaradnak a Repeat.gg-n, így a többi konzol, a mobilos platformok és a PC is megmarad. Itt megismételnénk az EVO birtoklását is: az EVO (teljes nevén Evolution Championship Series) a verekedős játékokra szakosodott bajnokság, ahol rendszeresen több bunyós játék PlayStation-bajnokságokat kapott. Itt a SIE amúgy társtulajdonosi szinten van jelen, így nem kizárólagos birtoklásról van szó.

Az eSportos erősítéssel tehát nem viccelt a Sony, és ki tudja, hogy milyen stratégiai felvásárlásokra készülhet még a cég.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu