Kiszivárgott a Tactics Ogre: Reborn, a Square Enix még nem jelentette be!

Az eredetileg 2010-ben PSP-re kijött játékból remaster készült, és a japán kiadó eddig be sem jelentette…

 

A PS Deals PlayStation 5-re és PlayStation 4-re is listázta a játékot, ugyanis ez a site nyomon követi a PlayStation Store-on felbukkanó játékok árazását. A játék júniusban már kiszivárgott, de még nem tudjuk, hogy a Tactics Ogre: Reborn Xbox platformokra és PC-re és megérkezik-e, így ezzel kapcsolatban jobb nem találgatni. A 2010-es verzióhoz képest jobb audiovizualitással és frissített játékdizájnnal rendelkezik a 2022-es kiadás, hogy a gyökereihez ragaszkodó Tactics Ogre meg tudjon újulni.

Egy taktikai RPG-ről van szó, ahol a Valerian-szigetekért harcolnak a felek. Döntéseink hatással lesznek a történetre és annak befejezésére, ugyanis a játék rendszereiben több út és ebből adódóan több befejezés is lesz. Denam, egy fiatal fiú szemein keresztül láthatjuk, és a döntései a körülötte levő karakterekre is hatással lesz, befolyásolva Valeria történelmét is. Három dimenziós harctereken küzdhetünk az átdolgozott mesterséges intelligencia elen, így képes lesz a taktikáját áttervezve hozzánk igazodni, így folyton gondolkodnunk kell.

A 2010-es Tactics Ogre: Let Us Cling Together osztályszintű szintkezelőrendszere alakulati rendszerré változott. Több kombinációt kapunk így az osztályok, felszerelés, képességek és a varázslat négyesét figyelembe. A játékmenet gyorsult, automatikus mentések jönnek, a kezelés és a kezelőfelület is át lett tervezve, hogy könnyebben játszható legyen. Az eredeti, 1995-ös Tactics Ogre: Let Us Cling Togetherből a karakterek és a hátterek magas felbontásban kaptak törődést, a jeleneteket pedig teljesen szinkronizálták angol és japán nyelven, a zenéket pedig élő előadással gondolták újra. A karakterek összetett céljai (ezek a frakciókhoz és a változó politikai szövetséghez kötődnek) életre kelnek a szinkronnal.

Ha kellően messze jutunk a játékban, megnyitjuk a World Tarotot, így visszamehetünk a történetben, miközben seregeink ereje érintetlen marad, így a döntéseinket átgondolhatjuk, és láthatjuk az alternatívák következményeit. A Chariot Tarottal harcok közben, ám korlátozott számban hasonlóan visszatekerhetjük az időt, mert egy hiba is következményekkel járhat. Endgame tartalom is lesz (pl. a 100 szintes Palace of the Dead).

A PS Deals szerint lemezes kiadás is lesz a Tactics Ogre: Rebornból, ugyanis említik a PlayStation 4 > PlayStation 5 ingyenes frissítést. A játék november 11-én fog megjelenni minimum PlayStation 5-re és PlayStation 4-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu