Szénné cikizték Ana de Armas akcentusát a Marilyn Monroe-ról szóló Blonde trailerének megjelenése után

MOZI HÍREK – Annak ellenére, hogy a Blonde egy kitalált történet Marilyn Monroe-ról, egyesek így sem örülnek Ana de Armas akcentusának a filmben.

 

A Netflix Blonde című Marilyn Monroe-filmjének teljes trailerének érkezése elég sok visszhangot váltott ki, amelyek nagy része a sztár Ana de Armas akcentusa ellen irányult, ami még mindig jelen van az ikonikus színésznő megformálásában. Ezzel együtt a trailer újra felélesztette a korábbi panaszokat, miszerint a film csak egy újabb módja annak, hogy kihasználják Monroe életét és életének traumáit. A panaszok azonban többnyire feleslegesek, tekintve, hogy a játékfilm nem életrajzi film, hanem Joyce Carol Oates regénye alapján kitalált fikció Monroe életéről.

A Blonde Monroe szemszögéből mesél, az ő nézőpontját és véleményét mutatja be az életéről és arról, hogy a világ hogyan tekintett rá Marilynként, nem pedig Norma Jeane-ként. Bár a filmet már több mint egy évtizede fejlesztették, és korábban több színésznő is pályázott a főszerepre, végül a No Time To Die (Nincs idő meghalni) Ana de Armas nyerte el a hőn áhított szerepet.

A The Times beszámolója szerint de Armas majdnem egy évig tartó tréningeken vett részt a hangja körül, de ahogy a trailerben is látható volt, természetes akcentusa nagyon is érvényesül. Mivel a színésznő csak a 2015-ös Knock Knock-ban tért át az angol nyelvű szerepekre, nem meglepő, hogy nem veszítette el az akcentusát, és ez nyilvánvalóan nem volt olyan tényező, amivel az író-rendező Andrew Dominiknak gondja volt, és mivel a történet nem marad hűen Monroe igaz történetéhez, úgy tűnik, a panaszok nem fognak álmatlan éjszakákat okozni a Netflixnek vagy bárkinek, aki részt vett a filmben.

Az apró kifogások ellenére a Blonde trailere a színes és fekete-fehér lenyűgöző keverékeként mutatja be a filmet, amelynek története legalább annyira izgalmas, mint maga Marilyn Monroe. Mivel a Netflixnek az utóbbi időben volt néhány nem túl jó kritikával rendelkező filmje, és az olyanok, mint a Red Notice még mindig hatalmas nézőszámot hoztak, miközben a kritikusok erősen szétszedték őket, a Blonde mindezt megváltoztathatja. De Armas hibátlanul néz ki Monroe-ként, és a szerző, Oates dicsérte őt, aki elismerően nyilatkozott arról, hogy a színésznő négy órán át sminkelte magát, hogy a forgatásra az ikonná váljon. Oates a rendező Dominikról is beszélt: „Andrew Dominik egy nagyon zseniális rendező. Szerintem sikerült neki Norma Jeane Baker élményét az ő szemszögéből megmutatnia, nem pedig kívülről, a férfi tekintet által egy nőre nézve. Elmerült az ő perspektívájában”.

A Szőke mellékszereplői között az alábbi sztárokat is megtaláljuk: Adrien Brody mint Arthur Miller, Bobby Cannavale mint Joe DiMaggio, Julianne Nicholson mint Gladys Pearl Baker, Caspar Phillipson mint John F. Kennedy, Toby Huss mint Allan „Whitey” Snyder, Sara Paxton mint Miss Flynn, David Warshofsky mint Darryl F. Zanuck, Evan Williams mint Edward G. Robinson Jr, Xavier Samuel mint Charles Chaplin Jr., Michael Masini mint Tony Curtis, Luke Whoriskey mint James Dean, valamint Garret Dillahunt, Scoot McNairy, Lucy DeVito, Chris Lemmon és Dan Butler.

A Blonde szeptember 23-án debütál a Netflixen.

Forrás: Movieweb

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu