S.T.A.L.K.E.R.-témájú szupermarket nyílt Kijivben! [VIDEO]

Az ukrán fővárosban nyílt meg a GSC Game World licencére építő üzlet, ami kellően stílusos lett.

 

Jó, azért azt ne felejtsük, hogy a S.T.A.L.K.E.R. játékokban nem éppen az élelmiszervásárlás és az étkezés játszotta a főszerepet, ugyanis a csornobili atomerőmű körüli anomáliák elleni fegyveres küzdelem, továbbá karakterünk túlélése játszotta a szerepet (és igen, néha ehhez szükség volt a vodkára is). Talán emiatt is tűnhet  teljesen szokatlannak a GSC Game World marketinges húzása (ne felejtsük, hogy a S.T.A.L.K.E.R. 2-n dolgoznak), ugyanis Kijiv keleti részében egy, az IP-jük tematikájára építő szupermarket nyílt.

A játékok után mintázott termékek mellett hagyományos zöldségek, gyümölcsök, hús, és… az eleinte felfoghatatlannak tűnő S.T.A.L.K.E.R.-témájú brownie-k (sütemények) is kaphatóak a boltban, ami kellően posztapokaliptikus vizualitást kapott. A bolt ígérete szerint lehetőségünk lesz a heti nagy bevásárlást itt elintézni, miközben olyan hangulatunk lesz, hogy egy szennyvizes csőben ragadtunk, és a lőtt sebeinket kenyérrel orvosoltuk.

Az üzletet a GSC Game World és a Silpo, egy ukrán üzletlánc közösen valósította meg. A Silpo pont ilyen különleges, tematikus élményekre specializálódott, ugyanis korábban cyberpunk és anime szupermarketet is nyitott a cég. és akármennyire is hihetetlenül hangzik, egy Grand Theft Auto: San Andreas-témájú üzlet is a nevükhöz fűződik. A GSC-től Zakhar Bocharov a PCGamernek elmondta, hogy nem ideiglenes az üzlet. Szerinte örökké itt marad. Amíg ott a bolt, S.T.A.L.K.E.R.-témájú lesz!

Az üzlet nyitásába belerondított, hogy Oroszország háborút indított Ukrajna ellen (és ennek már közel fél éve volt a kezdete… ha nem vesszük ide a 2014 óta tartó eseményeket). A nyitás ellenére még nincs minden a helyén, ugyanis a Zóna-féle anomáliák imitációja és a játék szörnyeit mintázó szobrok még nincsenek ott. Bocharov szerint tervbe vették ezeket is, és remélhetőleg a „vizuális tuning” során ezek is megérkeznek.

Azt viszont nyugodtan kimondhatjuk, hogy ez egy egészen ügyes marketinges húzás a GSC Game Worldtől, akik a háború miatt 2023-ra tolták a S.T.A.L.K.E.R. 2 Xbox Series/PC-s megjelenését.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu