Visszatért a Sunsoft, rögvest három bejelentéssel! [VIDEO]

A japán cégek között már a nyolcvanas, kilencvenes években is kellemes játékokat létrehozó cég persze lassabb kezdettel tér vissza, de már most is bepótolják régebbi kihagyásaikat.

 

Szóval a Sunsoft (nagybetűznek, de ez stilizáció, mi kihagyjuk) megtartotta a Sunsoft is Back virtuális műsorát, és kapásból három játékot jelentettek be. Ebből kettő viszonylag újító klasszikus, a harmadik pedig egy régi, beismerten rossz játék módosított kiadása. A műsor végén a virtuális műsorvezető azt mondta, hogy mára ennyi bejelentés van, de még van néhány, amit nem mutathattak meg. „Az, amaz, vagy az, esetleg az”, és a remake-et sem lehetett prezentálni (szóval lesz egy ilyen projekt is tőlük), majd azt javasolta az illető, hogy a weboldalukat és a Twitterüket kövessük figyelemmel.

Az Ikki Unite az 1985-ben játéktermekben és Famicomra megjelent Ikki (roguelike, akció) új verziója, amiben online maximum tizenhatan játszhatunk együtt. A játék Steam-oldala szerint nem lehet lázadni egyedül, vagy csak ketten. A legendás rossz játék (ennek japán kifejezése is van: kusoge), amit nem sokan szívleltek, visszatért, és az őszi aratás során ideje a munka gyümölcsében tengeni, de a sáskák mindent ellepnek, a falu bajban van, és mégis adót kell fizetni, ezért lázadás indul a rizs visszaszerzéséért és a falu megvédéséért. Maximum tizenhaton játszhatnak a LEGKAZUÁRABB ONLINE CO-OP játékban (ők is kiemelték, akkor már mi is) egyszerű irányítással, kielégítő játékmenettel. Irány a Daikan Yashiki.

A Bitwave Games bejelentette, hogy az 1992-ben megjelent, és a Famicom/NES egyik legkomolyabb játékának tekinthető Gimmick új kiadását. A Gimmick: Special Edition kézzel fogható kiadásban is elérhető lesz a Clear River Games jóvoltából. Új funkciói: achievementek/trófeák, időverseny, mentés, betöltés, visszatekerés, galéria mód. A City Connection fejleszti a projektet, amit Japánban saját maguk adnak ki. Játszható demóval is terveznek a Gamescomon (augusztus 24-e és 26-a között a Dragon Box fülkénél, a Retro Gaming F068 szekciójában), majd a Tokyo Game Shown-n szeptemberben. A játék különlegessége, hogy nyugaton csak limitált megjelenése volt, ugyanis a svéd Bergsala (ami ma is a Nintendo forgalmazója Skandináviában) hozta össze a PAL kiadást.

Ez elmondható az Ufouria: The Sagaról is (Japán: 1991, Hebereke néven; a franchise több Super Famicomos részt kapott, de egyikük sem jutott el nyugatra; európai/svéd rajt: 1992 novembere), ami észak-amerikai régióban eddig nem volt kapható (a digitális eShopos megjelenésen kívül). Ez mondhatni egy Metroidvania platformer, amiben Bop-Louie-nak három barátját (Shades, Freeon-Leon és Gil) kell megmentenie, és az ő képességük szükséges lesz, hogy a furcsa világból kijussanak, miután beestek ide és szétszóródtak.

Az Ikki Unite idén rajtol el a Steamen, a Gimmick: Special Edition szintén idén jön PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switch-re és PC-re (Steam), és az Ufouria: The Saga 2023-ban jön szintén erre a négy platformra (visszamenőleges támogatással PlayStation 5-ön és Xbox Seriesen is játszható lesz mind a kettő).

Forrás: Gematsu, Gematsu, Gematsu, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu