Nvidia: „Legyen annyi egy átlagos videókártya ára, mint egy konzolé!”

TECH HÍREK – Jen-Hsun Huang, az Nvidia vezérigazgatója szerint azért a kiptovaluták nélkül lejjebb menne a termékeik árcímkéjén az összeg…

 

Huang az Nvidia negyedéves üzleti jelentése során azt nyilatkozta, hogy a cég mindig is úgy hitte, hogy a GeForce termékkínálatának átlagos ára mindig is egy videojátékos konzol átlagos ára felé tart, és ezért jelenleg kb. ötszáz dolláros (forintban pedig minimum 200 ezer forintos, igaz, itt alapból drágábbak az alkatrészek…) árral kell számolni, ha a teljes termékcsalád átlagárát vesszük figyelembe!

Itt ki kell emelni, hogy ez nem azt jelenti, hogy egy belépő kategóriás, low profile videókártya (mondjuk a GeForce GT 730) is legyen ennyi, hanem ha összevetjük a teljes kínálatot a belépő kártyáktól a csúcskategóriás modellekig, akkor ilyen átlagárat kell, hogy kapjunk. Ez persze mostanság nem olcsó mulatság, ugyanis egy PC-be azért több alkatrész is kell (alaplap, processzor, memória, SSD, tápegység, gépház, hűtőrendszer, monitor), és így rögtön elég sokba fájhat egy új masina felépítése. (Miközben amúgy az Nvidia elvileg szeptember vége felé fogja az RTX 40-es családot bemutatni. 20-án lesz Huangnak egy beszéde, így akkor lehet szó róla.)

Huang hozzátette, hogy a kriptovaluták okozta dinamika nélkül az átlagár lefelé tartani, de az összesített hosszú távú trendeket figyelembe véve úgy látja, hogy az Nvidia termékei is drágábbak lesznek idővel. Ez pedig arra utalhat, hogy az RTX 40-es sorozatú, Lovelace kódnevű (Ada Lovelace, egy angol matematikus és írónő után nevezték el – mondhatni ő az első számítógépes programozó) kártyák nem lesznek olcsóak, holott mostanában kezdtek az árak csökkenni (már amennyire, ugyanis az igénytelenül gyenge forint miatt ugyanolyan megfizethetetlen maradt minden).

Azért nem biztos, hogy korrekt megnyilvánulás az Huangtól, hogy egy videókártya átlagára megegyező legyen egy konzoléval. Pláne úgy, hogy a mai nap során megemlítettük, hogy a Sony megemelte a PlayStation 5 árát! (Holott a konzol életciklusában ilyenkor már inkább az ellenkezőjét kellene meglépni!)

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu