Jane Fonda súlyosan beteg, Instagramon osztotta meg a részleteket

MOZI HÍREK – Jane Fondánál Non-Hodgkin-limfómát diagnosztizáltak, megkezdi a kemoterápiát. A legendás színésznő és aktivista pénteken osztotta meg a hírt az Instagramon, és azt ígérte, hogy a diagnózis nem fogja lelassítani.

 

A 84 éves híres színésznő péntek délután egy Instagram-posztban osztotta meg a hírt a rajongókkal, amelyet így kezdett: „Szóval, kedves barátaim, van valami személyes, amit szeretnék megosztani. Non-Hodgkin-limfómát diagnosztizáltak nálam, és elkezdtem a kemoterápiás kezeléseket”.

A non-Hodgkin limfóma, a fehérvérsejtekből kiinduló daganatos megbetegedés, az Egyesült Államokban a betegek 5 éves túlélési aránya közel 80%-os. „Ez egy nagyon jól kezelhető rák” – mondta Fonda. „Szóval nagyon szerencsésnek érzem magam.”

„Szerencsés vagyok azért is, mert van egészségbiztosításom, és hozzáférhetek a legjobb orvosokhoz és kezelésekhez. Rájöttem, és ez fájdalmas, hogy kiváltságos vagyok ebben” – mondta, és a posztot arra is felhasználta, hogy felhívja a figyelmet az országban tapasztalható egészségügyi egyenlőtlenségekre.

„Amerikában szinte minden családnak egyszer már meg kellett küzdenie a rákkal, és túl sokan nem férnek hozzá olyan minőségi egészségügyi ellátáshoz, mint amilyenben én részesülök, és ez nem helyes”.”

Fonda ígéri, hogy a diagnózis nem befolyásolja az aktivizmust: „Nem fogom hagyni, hogy a rák megakadályozzon abban, hogy megtegyek mindent, amit tudok.”

A legendás színésznő és kétszeres Oscar-díjas színésznő, akinek komoly politikai és klímaaktivista múltja van, azt is megígérte, hogy a kezelései nem fogják zavarni a munkáját.

„6 hónapig kemoterápiát végzek, és elég jól kezelem a kezeléseket, és higgyék el, nem hagyom, hogy ez bármit is megzavarjon a klímaaktivizmusomban” – mondta, megjegyezve, hogy a fosszilis tüzelőanyagokat és a növényvédő szereket mint rákkeltő anyagokat meg kell szüntetni.

„Az emberiség történelmének legkövetkezetesebb időszakát éljük, mert amit most teszünk vagy nem teszünk, az fogja meghatározni, hogy milyen jövőnk lesz” – sürgetett Fonda, hangsúlyozva a közösség elmélyítésének fontosságát. „És nem fogom hagyni, hogy a rák megakadályozzon abban, hogy mindent megtegyek, amit tudok, hogy minden eszközt felhasználjak az eszköztáramban, és ebbe nagyon is beletartozik, hogy tovább építsük ezt a Tűzfúró Péntek közösséget, és új utakat találjunk arra, hogy a közös erőnket a változás érdekében használjuk”.”

Hozzátette: „A félidős választások közelednek, és ezek több mint következetesek, úgyhogy számíthattok rám, hogy ott leszek veletek együtt, miközben növeljük a klímabajnokok seregét”.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu