Ál-kritikusok verhették át csúnyán az 11 Bit Studiost?!

Az 11 Bit Studios úgy véli, a legtöbb kulcskérés viszonteladóktól érkezik.

 

 

A Frostpunkot fejlesztő 11 Bit Studios azt állítja, hogy nagyrészt a kritikusoknak álcázott viszonteladók kockázata miatt felhagyott a játékkulcsok Steam-kurátoroknak való biztosításával, visszhangozva ezzel a Valve platformján a közelmúltban a kulcsok zsarolásával kapcsolatos panaszhullámot.

„A mai naptól kezdve nem adunk játékkulcsokat Steam-kurátoroknak” – közölte a stúdió egy tweetben.

„A mi és más fejlesztők tapasztalatai alapján a legtöbb kérés hamis fiókokból érkezik, amelyeket a kulcsok összegyűjtésére és továbbértékesítésére használnak, a közzétett értékelések pedig úgy tűnik, amúgy sem hoznak semmilyen értéket a közösség számára. Úgy tűnik, ezek a problémák felkeltették a [Valve] figyelmét, így remélhetőleg hamarosan láthatunk majd néhány fejlesztést a kurátor funkcióval kapcsolatban” – tette hozzá.

Az 11 Bit Studios a This War of Mine készítője és más indie-sikerek, például a Children of Morta és a Moonlighter kiadója is, így az itteni álláspontjának van némi súlya. Ugyanakkor több felhasználó – köztük néhány más játékfejlesztő – gyorsan rámutatott, hogy a Steam Curator Connect funkciója lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy a megbízható kurátoroknak közvetlen hozzáférést biztosítsanak a játékokhoz, ahelyett, hogy kulcsokat adnának nekik, amelyeket aktiválni kell, és így tovább lehet értékesíteni. Ez a rendszer jobban kiszűrheti a viszonteladókat, bár a Steam csak legfeljebb 100 példány megosztását teszi lehetővé ilyen módon.

„Tudjuk” – mondta válaszul Wujek Grga, a stúdió PR-vezetője. „De könnyebb volt elküldeni őket a régimódi módon. Bár már nem működik.”

Az 11 Bit Studios megjegyzései egy másik indie stúdió, a Brok the InvestiGator fejlesztője, a Cowcat által a közelmúltban bevezetett, állítólagos kulcs viszonteladókat célzó tiltási hullám nyomán érkeztek.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu