A Cyberpunk 2077 Limited Edition Xbox One X tulajdonosok kárpótlást kapnak

Mivel a CD Projekt Red úgy döntött, hogy nem támogatja tovább a Cyberpunk 2077-et a last-gen konzolokon, a Cyberpunk 2077 Limited Edition Xbox One X vásárlói visszatérítést kapnak.

 

A limitált kiadású Cyberpunk 2077 Xbox One X konzolcsomag vásárlói részleges visszatérítést kapnak. Amikor a CD Projekt Red fanatikus rajongói megvásárolták a különleges kiadású Cyberpunk 2077 Xbox One X konzolt, nem tudhatták előre, hogy milyen ellentmondások következnek majd. Mégis, közel két évvel a limitált kiadású konzol megvásárlása után az Xbox One X vásárlói még mindig szembesülnek a CD Projekt Red problémás Cyberpunk 2077 megjelenésének következményeivel.

A különleges kiadású Cyberpunk 2077 Xbox One X előrendelései 2020 júniusában elfogytak. Ekkor még úgy volt, hogy a Cyberpunk 2077 megjelenése 2020 szeptemberére várható, mielőtt még az év decemberére csúszott volna. A konzol így is időben kiment, így a vásárlók még azelőtt beszerezték a Cyberpunk 2077 témájú konzolt, hogy a játék problémáiról hallottak volna. Most azok a CD Projekt Red rajongók, akik hajlandóak voltak több száz dollárt költeni még a játék megjelenése előtt, lemaradnak a játék első kiegészítőjéről.

Két évvel a megjelenés után bejelentették a Cyberpunk 2077 első bővítményét, a Phantom of Liberty-t. A Cyberpunk 2077 Xbox One X megvásárlásához mellékeltek egy utalványt ehhez a DLC-hez, de túl sok minden változott azóta. A CD Projekt Red bejelentette, hogy a Phantom of Liberty csak PC-re és next-gen konzolokra lesz elérhető. Xbox One-ra egyáltalán nem fog megjelenni, így a CD Projekt Red helyette részleges visszatérítéseket fog kiosztani.

A Cyberpunk 2077 Xbox One X vásárlói azonban nem kapnak készpénzt vissza. Ehelyett Microsoft Store kreditek formájában kapják meg a visszatérítést. Ez egyesek számára frusztráló lehet, hiszen nincs garancia arra, hogy azok, akik megvásárolták a Cyberpunk 2077 Xbox One X-et, még mindig Xbox konzolokon játszanak. Mindazonáltal a CD Projekt Red így döntött. További részleteket arról, hogy a vásárlók hogyan juthatnak hozzá a visszatérítésükhöz, egy későbbi időpontban osztanak meg.

Ez nyilvánvalóan nem optimális megoldás, de egyébként jelenleg elkerülhetetlen. A CD Projekt Red valószínűleg nem számított arra, hogy a Cyberpunk 2077-nek ilyen… „kihívásokkal” teli lesz a megjelenése. Valószínűleg úgy tervezte, hogy a Phantom of Liberty 2021-ben lesz elérhető, és további DLC-ket is terveztek. A CD Projekt Rednek is át kellett csoportosítania erőforrásait a következő játékára, ahelyett, hogy a Cyberpunk 2077-en tartotta volna őket. Az Xbox One X támogatása csak még tovább süllyesztené a fejlesztőt egy küszködő projektben.

Az a mintegy 45 000 ember, aki megvásárolta a Cyberpunk 2077 Xbox One X-et, minden oka megvan arra, hogy frusztrált legyen a helyzet miatt, mivel a CD Projekt Red megszüntette a platform támogatását. Sajnos a helyzetre nemigen lehet visszavágni. Egyszerűen csak azzal a tudattal kell továbblépniük, hogy a CD Projekt Red nem váltotta be az elvárásokat, és hogy az előrendeléseket ezentúl érdemes háromszor is meggondolni, mielőtt belevágunk.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu