Valóban a Crystal Dynamics kezében van több régi IP-je is!

A Redwood City-ben található stúdió megerősítette, hogy az Embracer Grouphoz tartozással több IP-je is ismét náluk van, nem pedig az előző tulajdonosnál.

 

A Crystal Dynamics a weboldalán egy rövid közleményben tudatta velünk, hogy visszakapták eddigi IP-ik jogait: „Örömmel értesítünk benneteket, hogy a Crystal Dynamics átvette az irányítást több játékfranchise felett (köztük van a Tomb Raider és a Legacy of Kain is) a játékok korábbi tulajdonosától, a Square Enix Limitedtől. A változás eredményeként a Crystal Dynamics (vagy annak leányvállalata) lett ezeknek a játékoknak a tulajdonosa, valamint a játékmenet és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezelője. Ha többet szeretnél megtudni, kérjük, olvasd el új felhasználási feltételeinket és adatvédelmi nyilatkozatunkat. Várjuk, hogy együtt induljunk el ezen az új és izgalmas úton!”

A több mint harminc éve megalapított stúdió (nem vicc: 1992 júliusában született a csapat) 1998-ban jutott az Eidos Interactive birtokában, ám 2009-ben, miután a Square Enix felvásárolta az Eidost, a japán kiadó lett az új tulajdonosuk 2022-ig, amikor is meglepően alacsony összegért (300 millió dollár ugyanis a játékiparban nem számottevő pénz!) a Square Enix az Embracer Groupnak eladta a Crystal Dynamicsot, az Eidos Montréalt és a mobilos Square Enix Montréalt.

A stúdiótól láthattuk például Gexet, majd a Legacy of Kain és a Soul Reaver játékokat, ám a 2006-os Tomb Raider: Legendtől kezdve a csapat Lara Croft jövője felett bábáskodott. Több más IP kapcsán is ismerhetjük a Crystal Dynamicsot (például a Whiplash vagy a Project: Snowblind révén), ami legutóbb a Marvel’s Avengersen dolgozott. Ez egyike a Square Enix rengeteg élő szolgáltatásos (live service) kudarcainak (a legutóbbi a PlatinumGames által fejlesztett Babylon’s Fall).

Miközben az Xbox Game Studioshoz tartozó The Initiative-nak segít a stúdió a Perfect Dark rebooton, egy új, Unreal Engine 5-öt használó Tomb Raider játék is készül náluk. (És ők is maguk mögött hagyják a saját technológiájukat, a Foundation Engine-t, ami a Tomb Raider-reboot trilógiát is meghajtotta.)

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu