Halo: The Master Chief Collection: nem lesz mikrotranzakció

A „Spartan pontok” nem lesz megvásárolhatóak, erősítette meg a 343 Industries.

 

A Spartan Points a Halo: The Master Chief Collectionben a kozmetikumok feloldására használt valuta. Ezek megszerzéséhez valóban játszani kell a játékkal, de még júniusban a 343 Industries bejelentette, hogy fontolgatja, hogy megvásárolhatóvá teszi őket. Az indoklás jóindulatba burkolózott: ez egy „opcionális, kiegészítő alternatíva lenne a játékosok számára, akik számára a tartalom hatalmas terjedelme megfélemlítően sok játékidőt jelent, és szeretnének előrébb jutni (vagy kihagyni) a grindelésben, vagy esetleg meg akarják szerezni azokat a konkrét tárgyakat, amiket szeretnének”.

Az igaz, hogy az MCC-ben rengeteg kozmetikai elem van, beleértve a páncél effekteket, hangokat, fegyver skineket és egyebeket. De ha annyira fárasztónak tartod a Halo játékát, hogy inkább fizetnél azért, hogy ezeket a játékbeli kényeztetéseket megszerezd, akkor itt a rossz hír, azt hiszem: a Halo: MCC biztosan nem kap megvásárolható Spartan Points-t, jelentette be ma a 343. Ez valószínűleg megnyugtató hír a meglévő Halo-játékosok számára, akik büszkék arra, hogy a játékon belüli ruházatukat a nehezebb úton szerezték meg.

A Spartan Points megszerzése is egy kicsit könnyebb lesz. Augusztusban jelentették be, hogy a Spartan Points hamarosan minden új szint elérésével jár majd, és a játékosok visszamenőleg is megkapják ezeket a pontokat, ha már magasabb – vagy maximális – szinten vannak. Jelenleg a valuta megszerzéséhez kihívásokat kell teljesíteni.

Erre azonban csak novemberben kerül sor, a mai frissítés pedig csak megerősíti ezeket a terveket. „A Spartan Pontok keresési arányának módosítását is szeretnénk életbe léptetni, és megszüntetni a játékosok által tapasztalt akadályokat. A 100 pontos felső határt eltöröljük, visszamenőlegesen is adunk majd pontokat, és további módosításokat fogunk végrehajtani a kihívásokon, hogy azok még kifizetődőbbek legyenek, valamint visszahozzuk a Double XP Weekendeket” – írja a 343 Industries.

Mindez a Halo: MCC jelentős tartalmi frissítését követi, amely a múlt hónapban jelent meg. Ez egy csomó gyűjtögetnivalót, új Forge lehetőségeket és modeszközöket adott hozzá a Halo Reachhez sok más mellett.

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu