Elnézést kért egy eSport-világbajnok csapat vezetője: emberkereskedővel bulizott!

Ez a cím már önmagában is eléggé hajmeresztő, de a maga a sztori is figyelmet érdemel.

 

Andrew Tate, egy korábbi kickboxer körül a román rendőrség emberkereskedelem vádjával nyomoz. Carlos Rodriguez, a G2 esportos cég vezérigazgatója bocsánatot kért, majd nyolc hét, fizetés nélküli szabadságot vett ki, mert megosztott egy videót, amin Tate-tel együtt bulizik, megünnepelvén a világbajnoki címet. Csakhogy Tate körül a román rendőrség nyomoz, és ha az emberkereskedelem nem lett volna elég, nemi erőszak vádja is felmerült ellene. Egy román lap, a Gândul szerint áprilisban razziáztak Tate és testvére, Tristan villájában.

Az Ilfov megyei rendőrséget az amerikai nagykövetség értesítette arról, hogy a Tate-páros egy amerikai állampolgárt tarthatott ott. Bár nem lett letartóztatás belőle, Tate szerint egy téves riasztás volt az egész, és mindössze egy swattingról van szó. Csakhogy az ügy továbbra is nyitottnak tűnik, és a román rendőrség sem erősítette meg, amit Tate állított. Tate talán a „férfiszférikus” (manosphere) közösségi médiabeli jelenlétéről ismert. Nemrég moderálva is lett emiatt. A Hustler’s University is az ő nevéhez fűződik: pénzért online kurzust kaphatunk arról, hogy miképp keressünk pénzt.

A The Guardian szerint a Hustler’s University egyik óráján, ahol a közösségi médiáról van szó, Tate azt mondja, hogy „ideális esetben 60-70%-os rajongói és 40-30%-os gyűlölködői arányt szeretnél; vitákat és háborút akarsz.” De térjünk vissza Rodriguez videójára, amit szeptember 17-én osztott meg, és ez gyorsan figyelmet és vitát váltott ki. Először Rodriguez azt írta, hogy „Soha senki nem fogja tudni rendőr módjára felügyelni a barátságaimat, én itt húzom meg a határt. Azzal bulizok, akivel akarok.” Ezt aztán egyetlen nappal később már a szemetesbe vágta, ugyanis egy kétrészes bocsánatkérést tett közzé a Twitteren. Ebben azt írja, hogy „az esélyek abszolút egyenlőségéért kíván kiállni, függetlenül attól, hogy kik vagyunk, vagy honnan jöttünk”, továbbá ezek az eszmék „a játékról szólnak”. Nem csoda, hogy úgy véli, hogy „félreolvasta a terem hangulatát”…

Fél óra múlva aztán a G2 eSports hivatalos Twitterén is bocsánatkérést olvshattunk. Rodriguez a Forbes felmérése szerint 105 millió dollárt (42 milliárd forintot) ér, de olyan ember vezeti a céget, aki hajlandó együttműködni egy állítólagos emberkereskedővel, egy közismert nőgyűlölővel, és egy olyan emberrel, aki a Daily Beast szerint nyilvánosan kijelentette, hogy „40%-ban” azért költözött Romániába, mert úgy gondolta, hogy a román rendőrség kevésbé valószínű, hogy szexuális zaklatással kapcsolatos vádakkal foglalkozna…

Eléggé ijesztő a történet.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu