Menu

A Microsoft vezérigazgatója erősen bízik abban, hogy az övé lesz az Activision Blizzard

Satya Nadella erősen bizakodó abban, hogy a ZeniMax Media után az Activision Blizzard King is a Microsofté lehet.

 

A redmondi techcég vezérigazgatója a Bloomberg technológiával foglalkozó műsorán bukkant fel, és itt több téma is érintve lett. Mi az Activision Blizzard felvásárlásával foglalkozunk, és Nadella nem véletlenül emelte ki, hogy a közel 70 milliárd dolláros megállapodás előtt több szabályzói akadály áll, továbbá arra is utalt, hogy a videojátékos pénzforgalomban nagyobb összeget felmutató cégek (mint pl. a Sony is) továbbra is a felvásárlásokba fektetnek be.

„Számunkra a játékiparban egyetlen célunk van: több játékot eljuttatni több játékoshoz minden platformon, és nagyobb választékot biztosítani a kiadóknak és a fejlesztőknek mindenhol. Ezért minden, amit a tartalmainkkal, az előfizetéseinkkel, a felhővel és a közösségünkkel teszünk, valójában ezt a választási lehetőséget szolgálja.

Ezért nagyon magabiztosak vagyunk. Természetesen minden ilyen méretű akvizíciót alapos vizsgálatnak vetünk alá, de nagyon bízunk benne, hogy sikerülni fog. Tudják, mi vagyunk a negyedik, ötödik helyezett, attól függően, hogy hogyan számoljuk a játékbevételeket. Valójában az első számú játékos, ebben az esetben a Sony, azt hiszem, még ebben az időszakban is három vállalatot vásárolt fel. Tehát ha ez a versenyről szól, akkor legyen verseny,” mondja Nadella.

A Microsoft vezérigazgatója a Sony-val kapcsolatban három felvásárlást említett. Ezeket meg is neveznénk: a Bungie (Destiny), a Haven Studios (a Ubisoftnál az Assassin’s Creedet elindító, majd az Electronic Artsnál a Motive-ot létrehozó, aztán a Google Stadia Games & Entertainmenttel befürdő Jade Raymond stúdiója), továbbá a Savage Game Studios (mobilos fejlesztő) az, ami ma már a Sony birtokába tartozik… de ez a három cég közelében nincs ahhoz, amit a Microsoft szeretne bekebelezni! (És az nem nagyon számít, hogy a FromSoftware anyacégében, a Kadokawa Corporationben a kínai techóriás Tencent mellett a Sony is részesedést vásárolt, erről írtunk már.)

Nem lenne meglepő, ha mindenki engedélyezni fogja a megállapodást.

Forrás: WCCFTech

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu