A Microsoft vezérigazgatója erősen bízik abban, hogy az övé lesz az Activision Blizzard

Satya Nadella erősen bizakodó abban, hogy a ZeniMax Media után az Activision Blizzard King is a Microsofté lehet.

 

A redmondi techcég vezérigazgatója a Bloomberg technológiával foglalkozó műsorán bukkant fel, és itt több téma is érintve lett. Mi az Activision Blizzard felvásárlásával foglalkozunk, és Nadella nem véletlenül emelte ki, hogy a közel 70 milliárd dolláros megállapodás előtt több szabályzói akadály áll, továbbá arra is utalt, hogy a videojátékos pénzforgalomban nagyobb összeget felmutató cégek (mint pl. a Sony is) továbbra is a felvásárlásokba fektetnek be.

„Számunkra a játékiparban egyetlen célunk van: több játékot eljuttatni több játékoshoz minden platformon, és nagyobb választékot biztosítani a kiadóknak és a fejlesztőknek mindenhol. Ezért minden, amit a tartalmainkkal, az előfizetéseinkkel, a felhővel és a közösségünkkel teszünk, valójában ezt a választási lehetőséget szolgálja.

Ezért nagyon magabiztosak vagyunk. Természetesen minden ilyen méretű akvizíciót alapos vizsgálatnak vetünk alá, de nagyon bízunk benne, hogy sikerülni fog. Tudják, mi vagyunk a negyedik, ötödik helyezett, attól függően, hogy hogyan számoljuk a játékbevételeket. Valójában az első számú játékos, ebben az esetben a Sony, azt hiszem, még ebben az időszakban is három vállalatot vásárolt fel. Tehát ha ez a versenyről szól, akkor legyen verseny,” mondja Nadella.

A Microsoft vezérigazgatója a Sony-val kapcsolatban három felvásárlást említett. Ezeket meg is neveznénk: a Bungie (Destiny), a Haven Studios (a Ubisoftnál az Assassin’s Creedet elindító, majd az Electronic Artsnál a Motive-ot létrehozó, aztán a Google Stadia Games & Entertainmenttel befürdő Jade Raymond stúdiója), továbbá a Savage Game Studios (mobilos fejlesztő) az, ami ma már a Sony birtokába tartozik… de ez a három cég közelében nincs ahhoz, amit a Microsoft szeretne bekebelezni! (És az nem nagyon számít, hogy a FromSoftware anyacégében, a Kadokawa Corporationben a kínai techóriás Tencent mellett a Sony is részesedést vásárolt, erről írtunk már.)

Nem lenne meglepő, ha mindenki engedélyezni fogja a megállapodást.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu