Menu

Közel negyed évvel később érkezik a Valkyrie Profile: Lenneth!

A Square Enixnek további idő kell arra, hogy PlayStation 5-re és PlayStation 4-re kihozza a Valkyrie Profile: Lennethet.

 

A japán kiadó a Twitteren olvasható közleményében igyekszik magyarázni a bizonyítványát (de hozzátesszük, hogy nem sok sikerrel…): „Miközben a Valkyrie Elysium közelgő megjelenését ünnepeljük, sajnos egy kicsit több időre van szükségünk a Valkyrie Profile: Lenneth-hez, hogy javítsunk annak minőségén, és úgy döntöttünk, hogy a megjelenési dátumot 2022. december 22-ére tesszük át.

Akik előrendelték a Valkyrie Elysium Digital Deluxe Editiont a PlayStation Store-ban; a Valkyrie Profile: Lenneth-et 2022. december 22-étől érthetik el.  Köszönjük minden támogatásotokat, várjuk, hogy szeptember 29-től játszhassatok a Valkyrie Elysiummal, majd a Valkyrie Profile: Lenneth-tel, amikor az december 22-én megjelenik,” írja a Square Enix. Indoklásuk tehát a szokásos „több idő kell a minőséghez”, de itt érdemes benézni a kulisszák mögé.

A Valkyrie Profile: Lenneth ugyanis kicsit trükkös játék. Ez eredetileg a sorozat első része, az északi mitológiára már akkor is támaszkodó Valkyrie Profile volna, ami Japánban 1999. december 22-én (ügyes… évfordulóra időzítettek) jött ki PS1-re, Észak-Amerikában pedig 2000. augusztus 29-én jelent meg. PAL verzió nem volt. Ebből a játékból egy feltuningolt port jött Japánban és Észak-Amerikában 2006-ban, majd Európában és Ausztráliában 2007-ben PSP-re. Ez volt a Valkyrie Profile: Lenneth. (A játékból volt iOS és Android port is: ezek 2018-ban jelentek meg.)

Szóval nem lenne meglepő, ha a Sony körül adódtak problémák, ugyanis a Valkyrie Profile: Lenneth kizárólag PlayStation 5-re és PlayStation 4-re fog megjelenni december 22-én. Mi a baj, csak nem megy megfelelően a PSP-s játék emulációja? Hiszen lényegében egy PSP-s játékolt toltak el majdnem három hónappal. Ez eléggé vicces, ha valóban a „kékeknél” kell a problémát keresni és nem pedig a mostanában a blockchain és az NFT iránt érdeklődő Square Enixnél.

Ha esetleg kiadnák PC-re, tuti, hogy Denuvót tennének bele, hiszen a Valkyrie Elysiumban is ott van…

Forrás: Gematsu

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu