Közel negyed évvel később érkezik a Valkyrie Profile: Lenneth!

A Square Enixnek további idő kell arra, hogy PlayStation 5-re és PlayStation 4-re kihozza a Valkyrie Profile: Lennethet.

 

A japán kiadó a Twitteren olvasható közleményében igyekszik magyarázni a bizonyítványát (de hozzátesszük, hogy nem sok sikerrel…): „Miközben a Valkyrie Elysium közelgő megjelenését ünnepeljük, sajnos egy kicsit több időre van szükségünk a Valkyrie Profile: Lenneth-hez, hogy javítsunk annak minőségén, és úgy döntöttünk, hogy a megjelenési dátumot 2022. december 22-ére tesszük át.

Akik előrendelték a Valkyrie Elysium Digital Deluxe Editiont a PlayStation Store-ban; a Valkyrie Profile: Lenneth-et 2022. december 22-étől érthetik el.  Köszönjük minden támogatásotokat, várjuk, hogy szeptember 29-től játszhassatok a Valkyrie Elysiummal, majd a Valkyrie Profile: Lenneth-tel, amikor az december 22-én megjelenik,” írja a Square Enix. Indoklásuk tehát a szokásos „több idő kell a minőséghez”, de itt érdemes benézni a kulisszák mögé.

A Valkyrie Profile: Lenneth ugyanis kicsit trükkös játék. Ez eredetileg a sorozat első része, az északi mitológiára már akkor is támaszkodó Valkyrie Profile volna, ami Japánban 1999. december 22-én (ügyes… évfordulóra időzítettek) jött ki PS1-re, Észak-Amerikában pedig 2000. augusztus 29-én jelent meg. PAL verzió nem volt. Ebből a játékból egy feltuningolt port jött Japánban és Észak-Amerikában 2006-ban, majd Európában és Ausztráliában 2007-ben PSP-re. Ez volt a Valkyrie Profile: Lenneth. (A játékból volt iOS és Android port is: ezek 2018-ban jelentek meg.)

Szóval nem lenne meglepő, ha a Sony körül adódtak problémák, ugyanis a Valkyrie Profile: Lenneth kizárólag PlayStation 5-re és PlayStation 4-re fog megjelenni december 22-én. Mi a baj, csak nem megy megfelelően a PSP-s játék emulációja? Hiszen lényegében egy PSP-s játékolt toltak el majdnem három hónappal. Ez eléggé vicces, ha valóban a „kékeknél” kell a problémát keresni és nem pedig a mostanában a blockchain és az NFT iránt érdeklődő Square Enixnél.

Ha esetleg kiadnák PC-re, tuti, hogy Denuvót tennének bele, hiszen a Valkyrie Elysiumban is ott van…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu