Távozott a G2 vezérigazgatója az Andrew Tate körüli botrány után!

Az eddig tervezett két hónapos, fizetés nélkülinek mondott szabadság helyett mégis a lemondást választotta az egyik legnagyobb eSport-szervezet vezérigazgatója.

 

A múlt héten írtunk arról, hogy Carlos Rodriguez, a G2 eSport-cég vezérigazgatója egy videót osztott meg arról, ahogy Andrew Tate-tel, egy megosztó amerikai figurával bulizik, és miután a Twitter felhasználói nem vették jó néven, először nyersen kimondta, hogy azzal bulizik, akivel akar, majd alig egy nap múlva már bocsánatot kért ő és a G2 is, ugyanis Tate és testvérének romániai villájánál a rendőrség látogatást tett az emberkereskedelem és a nemi erőszak vádjára hivatkozva.

Rodriguez egy három perces videóban a Twitteren azt mondja, hogy teljes mértékben vállalja a felelősséget az utóbbi néhány napban történtekért. Megköszönte a partnereinek és a rajongóknak a támogatást, majd azt mondta, hogy „Ne feledjétek: mi mindannyian szamurájok vagyunk. Nem azért vagyunk sikeresek, mert nyerünk, hanem mert mindig két lábra állunk [miután ledöntenek minket]”. Aztán a G2 is egy új közleményt publikált, amiben reagált a cég Rodriguez lemondására. A cég kiemelte, hogy semmilyen formában nem kívánják a nőgyűlöletet támogatni (ez pedig Tate-ről… kimondható), és továbbra is a befogadásra való hajlam mellett állnak ki, hogy egy változatos játékosközösséget támogathassanak.

A G2 nem egy kicsi eSport-cég. Több jelentős játékban is ott vannak a profi csapataikkal. A Valorant, a Counter-Strike és a League of Legends csak néhány példa, és pont a LoL az, ami releváns, ugyanis a videóban Rodriguez és Tate pont az ezt játszó csapatának sikerét ünnepli. Ennek más hatása is van már, ugyanis a Dexerto arról számolt be, hogy a héten a Valorant kapcsán nem kapott helyet a G2 az úton levő Valorant-ligában, ám a Riot nem erősítette meg, hogy ez Rodriguez cselekedete miatt történt-e vagy sem (de felesleges találgatni, mert az időzítés nem tűnik véletlennek).

Szóval ezek után más fogja a G2-t vezetni, így a történet talán happy enddel zárul.

Forrás: PCGamer

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu