Majdnem a tragikusan fiatalon elhunyt Amy Winehouse készítette el az egyik James Bond-film zenéjét

MOZI HÍREK – A fiatalon, tragikusan elhunyt Amy Winehouse majdnem a Quantum of Solace zenéjét szolgáltatta a The Sound of 007 című új dokumentumfilm szerint. A James Bond-producer „nagyon szomorú” találkozóra emlékszik vissza a fiatalon elhunyt popsztárral.

 

A néhai énekesnő, Amy Winehouse egykor közel állt ahhoz, hogy zenét szolgáltasson a James Bond-filmsorozathoz, de ahogy Barbara Broccoli producer az Entertainment Weeklynek adott új interjújában részletezi, ez sajnos nem így történt. 2011-ben bekövetkezett halála előtt Winehouse egy időben úgy volt, hogy elénekli a 2008-as Quantum of Solace című film Bond-témáját. Erről szól a The Sound of 007 című új dokumentumfilm is, amely október 5-én, az eredeti Bond-film, a Dr. No 60. évfordulóján debütál a Prime Videón.

Az EW-vel beszélgetve Broccoli további részleteket árult el a Winehouse-szal és a Quantum of Solace-szal történtekről. Broccoli emlékszik arra, hogy volt egy találkozója Winehouse-szal a dal terveiről, és bár a legendás énekesnő zsenialitása és tehetsége nyilvánvaló volt, az is világos volt, hogy akkoriban nehéz helyzetben volt. Ahogy Broccoli mondja, „nagyon-nagyon szomorú” volt számára ezt látni.

„Nos, ez egy nagyon-nagyon szomorú találkozás volt, nem volt a legjobb formájában, és a szívem igazán együtt érzett vele. Nagyon törékeny volt érzelmileg, és tudod, megértetted, hogyan tudott ilyen megható anyagot alkotni, mert nagyon mély érzésekkel bír, és ez nagyon-nagyon tragikus volt. Milyen hihetetlen tehetség, milyen hihetetlen hang, milyen hihetetlen ember volt, és erre nagyon, nagyon szomorúan emlékszem vissza.”

 

Jack White és Alicia Keys helyettesítették Amy Winehouse-t

 

A személyes problémái befolyásolták a munkáját, Winehouse végül távozott Quantum of Solace, így szükség volt egy másik zenészre vagy két zenészre, aki bejön és biztosítja a témát. Ezt később Jack White és Alicia Keys kapták meg, akik egy duettben működtek együtt a megosztó „Another Way to Die” című dal formájában. A nyár folyamán White a Conan O’Brien Needs a Friend podcastben elmesélte, milyen volt az utolsó pillanatban bekerülni a projektbe, amikor Winehouse kiszállt, valamint azt is, hogy mit gondoltak az emberek a Keys-szel közös duettjéről.

„A mai napig egyenesen átütő. Az emberek mindig azt mondják, hogy vagy szereted, vagy utálod. Ez a dal… vannak emberek, akik nagyon utálják, és vannak, akik nagyon szeretik. Sehol sincs középen. Ez olyan furcsa… Azért kerültem be, mert Amy Winehouse nem jelent meg a felvételeken, vagy nem azt a dalt adta elő, amit kértek tőle. Szóval így szólt a dolog: „Kifutunk az időből, szükségünk van valaki másra…” És azt gondoltam: „Ó, ez nagyszerű, mert most megúszom a gyilkosságot. Olyan dolgokat fogok beletenni ebbe a dalba, amit soha nem hagynának jóvá.’ És ez megtörtént… A zenei igazgató nem volt hajlandó semmire. Megpróbált meggyőzni, hogy csináljak belőle balladát vagy valami ilyesmit”.

Többet is megtudhatunk a The Sound of 007 című filmből, amelyet a rajongók október 5-én, a Prime Video-on nézhetnek meg. Ugyanezen a napon mind a 25 James Bond-filmet elérhetővé teszik egy korlátozott ideig, a filmes franchise 60. évfordulója alkalmából.

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu