Brüsszelben ekézné Jim Ryan az Xbox-Activision üzletet?!

A PlayStation vezetője, Jim Ryan nyilvánosan is kifejezte aggodalmát a Call of Duty jövője miatt a Microsoft alatt.

 

 

A PlayStation főnöke, Jim Ryan állítólag a múlt hónapban Brüsszelbe repült, hogy találkozzon az Európai Unió szabályozóival, akik jelenleg a Microsoft tervezett Activision Blizzard-felvásárlását vizsgálják.

A Dealreporter forrásai szerint a Sony Interactive Entertainment vezérigazgatója szeptember 8-án személyesen látogatott el az EU székhelyére, hogy hangot adjon a konzolversenyző aggályainak a tervezett 68,7 milliárd dolláros üzlet miatt.

Amint az elmúlt hetekben széles körben nyilvánosságra került, a PlayStation és Jim Ryan aggodalmai az üzlet kapcsán a Call of Duty-sorozat – amely rendszeresen a PlayStation éves bestsellerének számít – jövőbeli megjelenési szabályai körül forognak, és hogy nem fogják-e levenni a platformjaikról.

Ugyanezen források szerint a Google az uniós szabályozó hatóságoknak is hangot adott aggodalmainak.

A múlt hónapban az Xbox-főnök Phil Spencer azt mondta, hogy a Microsoft elkötelezte magát amellett, hogy a Call of Duty „még néhány évig” elérhető lesz PlayStationön, miután a Sony jelenlegi marketingszerződése az Activisionnel lejár.

A SIE vezérigazgatója, Jim Ryan azonban, aki a hírek szerint egyenlő feltételekkel és örök időkre szeretne hozzáférni a jövőbeni Call of Duty-játékokhoz, nyilvánosan úgy reagált, hogy a Microsoft javaslatát a sorozat PlayStation-konzolokon való megtartására „több szempontból is elégtelennek” nevezte.

Még ugyanebben a hónapban a Sony üdvözölte a hírt, miszerint az Egyesült Királyság versenyfelügyeleti hatósága alapos vizsgálatot indított a Microsoft Activision Blizzard üzletével kapcsolatban.

„Azáltal, hogy a Microsoftnak adják át az Activision játékainak, például a Call of Duty-nak az irányítását, ez az üzlet komoly negatív következményekkel járna a játékosokra és a játékipar jövőjére nézve” – állította a Sony.

„Szeretnénk garantálni, hogy a PlayStation játékosok továbbra is a legmagasabb színvonalú játékélményben részesüljenek, és nagyra értékeljük, hogy a CMA a játékosok védelmére összpontosít.”

A Sony és az Activision közötti jelenlegi Call of Duty-megállapodás a feltételezések szerint az idei Modern Warfare 2 és Warzone 2 játékokra, valamint a Black Ops fejlesztő Treyarch új játékára vonatkozik, amely csak 2024-ben érkezhet.

„Ha a versenyről van szó, akkor legyen verseny” – mondja Satya Nadella

A legfrissebb jelentés azután érkezett, hogy a Microsoft hivatalosan is benyújtotta az Európai Bizottsághoz az Activision Blizzard tervezett felvásárlásával kapcsolatos ügyét, ami magyarázatul szolgál Jim Ryan hirtelen jött brüsszeli kiruccanására.

Az európai versenyfelügyelet pénteki beadványában megerősítette, hogy november 8-ig adott ideiglenes határidőt a 68,7 milliárd dolláros üzlet jóváhagyására, vagy a második, részletesebb vizsgálati szakaszba való belépés mellett dönt.

Az elkövetkező hetekben az Európai Bizottság az úgynevezett „I. fázisú” vizsgálat során elemezni fogja az üzletet.

Forrás: Dealreporter (via Hobbyconsolas)

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu