Bruce Willis és Cybill Shepherd sorozata: A simlis és a szende végre jön streamingen

MOZI HÍREK – A simlis és a szende hamarosan felkészül a streaming megjelenésre, de előbb még néhány trükkös zenei jogokkal kapcsolatos kérdést kell rendezni vele kapcsolatban.

 

Bruce Willis és Cybill Shepherd A simlis és a szende című sorozatának rajongói a héten meglepetésben részesültek, amikor Glenn Caron, a sorozat készítője elárulta, hogy a sorozat mind az öt évada hamarosan először streamingre kerül. Az 1980-as évekbeli sorozat eddig nem szerepelt semmilyen streaming platformon annak ellenére, hogy a rajongók reménykedtek abban, hogy a Moonlighting megérkezik valamilyen platformra, és most úgy tűnik, Caron nemrég közzétett Twitter-bejegyzése szerint megkezdődött a munka, hogy ez megtörténjen.

A simlis és a szende egy vígjátéksorozat, amely 1985-ben debütált az ABC-n. Cybill Shepherd és Bruce Willis az egyik legnagyobb korai szerepében egy magánnyomozópárost alakítottak. A simlis és a szende nemcsak Willisből csinált sztárt, és Shepherd karrierjének adott egy nagyon szükséges lökést, hanem a vígjáték-dráma műfaj egyik első sikeres tévés alkotása is. A sorozat öt évadon át futott, míg 1989-ben 67 epizód után véget nem ért.

A simlis és a szendének ugyan voltak különféle megjelentek otthoni médiák, a sorozat soha nem került fel a streamingre, de ez most megváltozik. Twitter-bejegyzésében Caron azt írta: „CAT’s OUTTA THE BAG. Nem tudom tovább a kalapom alatt tartani – – megkezdődött a vállalkozás, hogy a Bruce Willis és Cybill Shepherd főszereplésével készült „Moonlighting” mind az 5 évadját streamingre készítsük. Ez egy ambiciózus projekt. Rengeteg mozgó alkatrész. És elég sokáig eltarthat. De azt akartam, hogy ti tudjátok meg elsőként.”

A Moonlighting rajongói azt firtatták, hogy miért nem jelent meg eddig a sorozat online, és Caron nemrég elmagyarázta, hogy jogokkal kapcsolatos problémák akadályozzák meg, hogy a sorozatot egy streaming platformon tegyék közzé. Mint manapság minden, ha egy tévésorozatban vagy filmben zene is szerepel, mindenki egy kicsit több pénzt akar a streaming-jogokból, és ez olyasmi, ami még akkor sem volt, amikor a Moonlighting először került a képernyőkre. Caron az EW-nek nyilatkozott:

„Amikor A simlis és a szendét készítettük, a tévéműsorok jellemzően nem használtak popzenét. Akkoriban tényleg csak mi és a Miami Vice voltunk azok. Szóval amikor a zenére kötöttek szerződést, senki sem számított a streamingre. Ahhoz, hogy a sorozatot [a streamingben] ki lehessen állítani, a műsorok tulajdonosának, vagyis a Walt Disney Company-nak vissza kell mennie, és szerződést kell kötnie az összes zenére – és ennek már hat vagy hét éve ellenállnak. A sok figyelem, amit Bruce kapott, remélhetőleg az egyik jó dolog, ami ebből kisülhet, hogy újra kezdeményezhetjük a beszélgetést a Disney-vel a streaming jogok kiadásáról. Nehéz megértenem, hogy miért nem találjuk meg a módját, hogy ez működjön. A Peacock most a Miami Vice-t streameli, szóval nyilvánvaló, hogy valaki rájött erre.”

Persze nem ez az első eset, hogy a Disney-nek egy kis időt kellett eltöltenie a zenei jogok biztosításával, hogy egy régebbi sorozatot online tudjon tenni, hiszen hasonló problémáik voltak a Muppet Show számos zeneszámával, ami oda vezetett, hogy egyes epizódokat később adtak hozzá, másokat pedig teljesen kihagytak. Ahogy Caron mondja, ez nem egy gyors folyamat, ami azt jelenti, hogy a A simlis és a szende streamingre kerülése nem a küszöbön áll, de most már biztosan a láthatáron van.

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu