FIFA 23: az Electronic Arts bakizott egyet a kizsákmányoló játékmódjával

Egy Hero Pack jóvoltából az Electronic Arts több milliónyi érmét mószerolt le a virtuális piacáról.

 

Az Electronic Arts sportjátékainak (leszámítva az F1-et… még) a legsúlyosabb problémáját az Ultimate Team néven futó, kizsákmányoló, függőséget okozó módja képviseli, amiben az emberek nem kevés pénzt költenek a legjobb játékosokra (a mód is ezt jelenti = legjobb csapat magyarul kb. a neve), hogy aztán a következő évben megjelenő játékra váltva nulláról kezdjék az egészet. Tegnap este a kiadó aztán botlott egy nagyot…

Tegnap este hét óra tájékán rövid ideig elérhető volt egy Hero Pack, amiben egy cserélhető FUT Hero tárgy is volt, és ezek között van olyan is, ami milliónyi érmét ér. Ezt 25 ezer érméért árulta, és kb. 25 perc múlva az Electronic Arts korrigálta a hibát, majd a játékosoktól megvonta az érmék tömegét, mert a játékosok szépen pánikoltak és eladták a tárgyaikat, így hatalmas érme vándorolt ki a forgalomba. (Tőzsdén ezt nevezik pánikeladásnak.)

Ezek a FUT Hero tárgyak kifejezetten ritka játékosok, amik az Ultimate Team bizonyos pakkjaiban találhatók meg. Az ilyen kártyákat olyan focisták kaphatják meg, akik erősen hozzájárultak egy klubhoz, vagy a rajongók kedvencé váltak (pl. a Manchester United korábbi középpályása, Park Ji-Sung). A tárgy ritkasága miatt ez nem olcsó mulatság: pl. Yaya Toure 1,9 millió érméért vehető meg, és ennyi érmét egy külsős, third-party értékesítő oldalon kb. 400 fontért kapunk. Tehát durván felkerekítve 200 ezer forint is lehet egy, a játékon kívül használhatatlan, és egy éven belül elavuló tárgy…

Az Electronic Arts egy hiba miatt adta ki a pakkot, így a piacra elég sok ilyen tárgy jutott ki, ami miatt az értékük csökkent, és volt olyan, aminek értéke egy millió érményit (200 fontnyit, kb. 100 ezer forint) csökkent. A kiadó még nem nyilatkozott, de a piacot kár érte, nem is kevés. Az érmék elvesztése visszafordíthatatlan, de akik megvették a pakkot, talán szerencsések, ugyanis a pakkot nem lehet cserélni, így eladni sem. Régebben, amikor az Electronic Arts hibás jellemzéssel értékesített egy pakkot, általában az eredeti csomaggal kárpótolják a játékosokat, akik így akár 25 ezer érméért is két FUT Hero kártyát kaphattak.

Ennek az egésznek semmi értelme nem volt, a futballhoz meg kb. semmi köze nem volt. Mondtuk már, hogy ez az EA utolsó FIFA-játéka?

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu