PlatinumGames: erősebb Nintendo-köteléket akarnak; esélytelen a Scalebound

Inaba Atsushi, a PlatinumGames vezérigazgatója kitért arra is, hogy a Babylon’s Fallal kudarcot vallottak.

 

A japán stúdió egyfajta váltási időszakban van, ugyanis nemsokára megjelenik az évek óta várt, és remélhetőleg a franchise-hoz méltó sikereket elérő Bayonetta harmadik része, miközben már bejelentették, hogy a Square Enix számára a Marvel’s Avengers után újabb hatalmas bukást elkönyvelő élő szolgáltatású (live service) Babylon’s Fall meg fog szűnni, és ezt is a PG fejlesztette. Eközben az önkiadás felé is kacsintgatnak: ezért bérelték fel Yamane Takaót, a Nintendo korábbi licenszelési, értékesítési és tervezési főnökét, aki most a PlatinumGames új alelnöke és üzleti vezetője lett.

Inaba a VGC-nek adott új interjút, és ebben kihangsúlyozta, hogy tervbe vették a Nintendóval való kötelékük megerősítését: „Yamane békében vált el a Nintendótól, és ez a partnerség, amit velük ápolunk, nagyon fontos számunkra, és ez a jövőben is így lesz. Úgy gondolom, hogy azzal, hogy Yamane-san csatlakozott hozzánk, a PlatinumGames még erősebb kapcsolatot építhet ki a Nintendóval a jövőben. Ez csak pozitív lehet számunkra. Szóval igen, nagyon örülünk, hogy csatlakozott hozzánk.” Ez persze nem jelenti azt, hogy a nagy N adja ki majd a játékaikat: ezzel azt akarta Inaba kiemelni, hogy a játékaik a Nintendo platformjaira is megjelenhetnek. Elvégre az Astral Chain és a Bayonetta két olyan IP, ami náluk elérhető…

De mi a helyzet az Xboxszal? A Scalebound ugye egy súlyos fekete folt a két cég közötti eseményekben. Kamiya Hideki, a PlatinumGames egyik neves fejlesztője (aki a Scalebound rendezője volt) bevállalná, hogy elkészítse a lassan hat éve törölt játékot, de Phil Spencertől, az Xbox-vezértől azóta sem hallott (az Xbox-vezér pedig csak annyit mondott, hogy nem terveznek vele). Inaba pedig így érintette a témát: „Ami Spencer szavait illeti, nem igazán tudom, honnan jött ez a reakció, és hogy valójában mire gondolt… őszintén szólva nem vagyunk benne biztosak. De ha valamilyen módon pozitívan változtatta meg a véleményét, akkor annak nagyon örülünk. „Személy szerint” ez nagyon pozitív a saját szemszögemből nézve. Phil! Csináljuk újra együtt!” Ez mintha Kamiya reakciója is lenne.

Szóval a PlatinumGames játékai Xboxon is megjelenhetnek majd.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu