Bayonetta 3: a PlatinumGames lezárta az ügyet!

Az egy hete kirobbant ügy végére lassan pontot tehetünk: a PlatinumGames kimondta, hogy kinek az oldalán áll.

 

Röviden összefoglaljuk az eddigieket: Hellena Taylor, Bayonetta (Cereza) eredeti szinkronhangja azt állította, hogy mindössze 4000 dollárt ajánlottak a Bayonetta 3-ban a szerepéért, amit elutasított, és bojkottot kért a rajongóktól. Szerinte az új hangnak, Jennifer Hale-nek nincs joga Bayonettának nevezni magát. Kamiya Hideki, az IP alkotója hamis vádaknak nevezte ezt, de többet nem reagált, Hale pedig igyekezett a két oldal között egyensúlyozni, és szerinte bár adjunk a játéknak egy esélyt, mégis jobb fizetést látna a többi szinkronhangnak a játékiparban.

Kedden aztán a Bloombergnek író Jason Schreier írt arról, hogy Taylor nem éppen igazat mondott, ugyanis állítólag alkalmanként ajánlottak neki 3-4 ezer dollárt, és mivel öt alkalom kellett volna a szinkron rögzítéséhez, 15-20 ezer járt volna Taylornak, aki viszont hat számjegyű összeget és plusz jogdíjat követelt az eladásokból. Ekkor döntött úgy a japán stúdió, hogy Hale-nek adja a szerepet, de Taylornak állítólag egy cameo szerepet még mindig szerettek volna, és ezért ajánlottak volna 4 ezer dollárt, amit szintén elutasított. Taylor az egészet hazugságnak nevezte, de nem támasztotta alá mondnaivalóját, míg Schreier dokumentációkkal és más zsurnaliszták szavával meg tudta erősíteni cikkének hitelességét.

Ezt az egészet össze kellett foglalnunk a teljes képhez, amihez hozzá tudjuk tenni a PlatinumGames közleményét, amit lefordítva közlünk: „A PlatinumGamesnél őszinte elismerésünket fejezzük ki mindenkinek, aki az évek során hozzájárult a Bayonetta-sorozat megalkotásához, valamint a közösségnek, ami ennek alapját képezte. Teljes mértékben támogatjuk Jennifer Hale-t mint Bayonetta új hangját, és mindenben egyetértünk a nyilatkozatában foglaltakkal. Arra kérjük az embereket, hogy tartózkodjanak minden további olyan megjegyzéstől, ami tiszteletlen lenne Jenniferrel vagy a sorozat többi közreműködőjével szemben.”

A történetnek annyi tanulsága volt, hogy a szinkronhangok közötti egyenlőtlenségre is fény derült, és remélhetőleg nem fogja beárnyékolni az október 28-án Nintendo Switch-exkluzívként megjelenő Bayonetta 3 sikerét.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu