A megfigyelő: vajon milyen változtatásokat kért a főszereplő család a Netflixtől?

MOZI HÍREK – A Netflix hatalmas licitháborúja 2018-ban a A megfigyelő (The Watcher) jogaiért úgy tűnik, kifizetődött, de mielőtt a sorozat elkészült volna, az igazi család azt kérte, hogy néhány dolgot változtassanak meg.

 

 

A megfigyelő (kritikánkat itt találod) jelenleg az első helyen áll a Netflixen az Egyesült Államokban. Nora és Dean Bannock igaz történetét meséli el, akik beköltöznek álmaik New Jersey-i otthonába. Hamarosan azonban levelekkel kezdik zaklatni őket, amelyeket „A Figyelő” néven írnak alá.

A Ryan Murphy és Ian Brennan által alkotott sorozat Reeves Wiedeman 2018-as „The Watcher” című Cut-cikke alapján készül.

A megfigyelő a második olyan The Cut-cikk, amelyből idén Netflix-sorozat készült – az első a Shonda Rhimes által gyártott Az örökösnő álarca mögött című sorozat volt.

A megfigyelőt a Netflixen való sugárzásának első öt napja alatt állítólag 125 millió órát tekintették meg. A sorozat már most nagy győzelemnek bizonyul a Netflix számára, amely az év elején küzdött az előfizetők számának növelésével és megtartásával. Úgy tűik, megért az a sok pénz, amit a Netflix állítólag a történet jogaiért fizetett.

 

 

 

 

2018-ban a Netflix megnyerte A megfigyelő jogaiért folytatott vitatott licitháborút, és akkoriban úgy volt, hogy film is készül belőle. Akkoriban számos neves film- és tévés producer szerette volna megszerezni a jogokat. Az egyik horrorproducer állítólag felajánlotta, hogy megvásárolja a 657 Boulevardon álló házat, abban a reményben, hogy díszletként használhatja – írja a Cut.

Habár a pontos összeg, amit Broaddusék kerestek, nem publikus, az egyik szomszéd azt állítja, azt hallotta, hogy a család „közel 10 millió dollárt tett zsebre”.

A valóságban azonban úgy tűnik, hogy az összeg, amit kaptak, még a veszteségeket sem fedezte, amiket a mostanra híressé vált házon elszenvedtek.

2019-ben, közel öt évvel azután, hogy a Broaddus család több mint 1,35 millió dollárt fizetett a házért, újra piacra dobták. Ekkor már csak 959 ezer dollárért adták el. A The Cut becslése szerint 400 000 dollárt veszítettek, még az ügynöki rész, „100 000 dollárnyi ingatlanadó”, valamint a közüzemi és egyéb számlák beszámítása előtt.

Nos, hasonlóan az igaz bűnügyi tévéműsorok más alanyaihoz, a Broaddus család eredetileg „kevéssé érdeklődött” a történetük jogainak eladása iránt. Miután azonban a Lifetime 2016-ban a családdal való konzultáció nélkül és a történet sok változtatásával megjelentette a The Watcher című filmet, a család úgy döntött, hogy ezúttal a részvétel a helyes döntés.

 

 

 

 

Azzal, hogy eladták a történetük jogait a Netflixnek, Broaddusék némi kontrollt kaptak a sorozat készítése során, és ekkor kérték, hogy két változtatást is eszközöljenek a sorozat tévés adaptációjakor.

A Cut szerint a család első kérése az volt, hogy a produkció ne használja a valódi nevüket. Ezért van, hogy Naomi Watts és Bobby Cannavale karaktereit Maria és Derek Broaddus helyett Nora és Dean Brannocknak hívják.

A következő kérés szintén a családjuk képernyőn való ábrázolására vonatkozott. Arra kérték a producereket, hogy a sorozatban szereplő család a lehető legkevésbé hasonlítson az övékre a való életben. A sorozatban Norának és Deannek két gyereke van, míg a való életben a Broaddus családnak három gyereke van.

Úgy tűnik, a család csupán ezekkel a konkrét kérésekkel állt elő. Ám A megfigyelő nyilvánvalóan eltúlozza a többi részletet. Az írók azonban valódi szöveget is felhasználtak azokból a levelekből, amelyeket a Broaddus család kapott.

A következő elkerülhetetlen kérdés az: Megnézték-e Broaddusék A megfigyelőt? A válasz az, hogy állítólag „nem tervezik megnézni a sorozatot”, hozzátéve, hogy a trailer „elég traumatizáló volt”.

Forrás: The Cut (1, 2)

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu