Fontos PlayStation Plus funkciót távolított el a Sony!

Úgy tűnik, a Sony elég nagy változást eszközölt a PlayStation Plus előfizetési szolgáltatásában, ugyanis eltávolított belőle egy informatív funkciót.

 

Úgy tűnik, a Sony eltávolította a lejárati dátumokat a PlayStation Plus kínálatából, így a rajongók szinte semmilyen jelzést nem kapnak arról, hogy mennyi idejük van még egy adott címmel játszani. A Sony konzoltulajdonosok előfizetési szolgáltatásaként a PlayStation Plus egy sor előnnyel jár a havidíjat fizetők számára. Idén új szintek kerültek be a PlayStation Plus-előfizetésbe, így a játékosok hozzáférhettek az Extra és a Prémium kategóriákhoz, amelyek többek között a streamelhető és játszható címek hatalmas választékával bővültek.

Az Xbox Game Passhoz hasonlóan a PlayStation Plus Extra és Premium szolgáltatáshoz is időről időre új címek kerülnek hozzá, olyan nagy kiadványokkal, mint a Deathloop, a Stray és a GTA Vice City: Definitive Edition is elérhetővé vált. Azonban, ahogyan néhány népszerű játék időről időre bekerül a PS Plus Extra és Prémium könyvtárába, úgy más címek is kikerülnek a szolgáltatásból. Annak érdekében, hogy az előfizetők biztosan játszhassanak egy játékkal, mielőtt az eltávolításra kerül, korábban a játékosok a lejárati dátumot ellenőrizhették, hogy mikor fognak ezek a címek távozni.

Most úgy tűnik, hogy a Sony eltávolította a lehetőséget, hogy pontosan lássák, mikor hagyja el egy játék a PS Plus Extra vagy Prémium szolgáltatást. Amint arra a PS Play Twitter-fiókja rámutatott, és a Push Square kiszúrta, a játékok már nem tájékoztatják a játékosokat arról, hogy mikor kerülnek ki a szolgáltatásból, így sokak számára egy fontos információ kiesik. Az „Utolsó esély a játékra” fül továbbra is megtekinthető, de ha egy játékos ezen a fülön belül rákattint egy játékra, nem látja, hogy az pontosan mikor hagyja el a szolgáltatást, ami valószínűleg némi zavart okoz majd a későbbiekben.

Míg a PlayStation Plus Essential szintjén szereplő játékok egy hónapig maradnak, mielőtt eltávolítják őket, addig az Extra és a Premium szintről nincs meghatározott séma arra vonatkozóan, hogy mikor kerülnek ki a címek. Az Extra és a Prémium szint játékai nem maradnak a játékosok könyvtárában, miután eltávolították őket, mint az Essential szint esetében, és csak addig játszhatók, amíg a szolgáltatáson keresztül elérhetőek. A japán PlayStation Blog még mindig felsorolja néhány játék lejárati dátumát, és tájékoztatja a játékosokat, hogy a GTA Vice Cityvel még játszhatnak: Definitive Edition 2023. február 20-ig, de hacsak ezt a változást nem fordítják vissza, a szolgáltatás jövőbeli kiegészítői ismeretlen ideig maradnak fenn.

Ez a változás talán nem számít azoknak, akik a játékokkal azonnal játszanak, amint azok csatlakoznak az Extra és Prémium könyvtárakhoz, de azoknak a játékosoknak, akik általában várnak egy kicsit, mielőtt rászánják magukat, hogy eljátsszák ezeket a címeket, aggasztó lehet, hogy nem fogják tudni, mikor kerülnek ki bizonyos kiadások. Nemrég a PlayStation Plus eltávolította az eredeti Red Dead Redemptiont az előfizetési szolgáltatásból, ami lényegében játszhatatlanná tette azt a játékot PS4-en és PS5-ön.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu