God of War: Ragnarök: vissza a durva erőszakhoz!

A God of War északi mitológiával foglalkozó története pont olyan durva stílusban ér véget, ahogy azt megszokhattuk a franchise elején.

 

A 2018-ban PlayStation 4-re, majd később PC-re is megjelent God of War váltás volt a három fő konzolos (PS2, PS3) részhez képest. Azokban Kratos a görög istenek ellen ragadt fegyvert, és mondhatni nyakig gázolt a vérben. Ehhez képest az apává korosodott Kratos ettől eltért, és nem csak azért, mert fia, Atreus is segített neki a harcmezőkön. Ettől függetlenül mégis M, azaz Mature/felnőtt kategóriás besorolást kapott a Sony Santa Monica játéka, de ennél durvább is lehetett volna az erőszak a játékban.

Ezt a stúdió is pontosan tudja, és erről a spanyol Vandalnak beszélt Mihir Sheth, a játék harci tervezője: „A God of War: Ragnarökben jelentősen megnöveltük a brutalitás szintjét, és úgy gondolom, hogy ez a játék bizonyos aspektusait még szórakoztatóbbá is teszi. A 2018-as God of Warban, amikor megkapod a Káosz pengéit [Blades of Chaos], nem sok esélyed van arra, hogy ezeket a fegyvereket olyan dolgokra használd mint a klasszikus God of War játékokban. Ahogyan kiiktatták az ellenséget, az nagyon brutális volt, és ezt szerettük volna visszahozni a God of War: Ragnarökben, így a rendszer, amely lehetővé teszi, hogy elkábítsd az ellenséget, és megragadd az R3-mal, hogy kivégezd őket, most sokkal brutálisabb, és jobban kihasználja a fejszét és a pengéket is a kivégzések végrehajtásához.”

Szóval ha esetleg hiányzott volna a brutalitás a négy és fél éve megjelent első északi mitológiában játszódó God of Warban, ezt most be fogja pótolni a Sony Santa Monica. Ott érthető, hogy kimaradt ez, mert Atreus mégis csak egy „fiú” volt, és azóta ő is felnőtt, így nem kizárt, hogy Kratos fia is lesz olyan durva mint az apja, ha a harcokról beszélünk. Úgyhogy most már nem kell kesztyűs kézzel bánni az ellenfelekkel.

A God of War: Ragnarök november 9-én jön PlayStation 5-re és PlayStation 4-re.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu