Újabb kerek számot ünnepelhet a PlayStation 5!

A Sony közölte a legújabb, július és szeptember közé tehető második negyedéves üzleti eredményeit, így új statisztikákat ismerhettünk meg.

 

A cég hivatalos közlése szerint szeptember 30-ával bezárólag több mint 25 millió PlayStation 5-öt szállítottak ki a boltokba. Az előző negyedévben 3,3 millió példányt vittek ki, és ez az adat megegyezik az egy évvel korábbi adattal, így ebben a tekintetben változás nem történt. PlayStation 4-es hardveres adatot a cég nem közöl már, így ezzel kapcsolatban már nem tudunk hivatalos beszámolóra támaszkodni (nagy eséllyel kevesebb mint 100 ezer példányról van szó; az utolsó hivatalos eredmény pont 100 ezer volt).

A további adatokról is essen szó. Egy komoly CSÖKKENÉSRŐL is be kell számolnunk: 45,4 millió PlayStation Plus előfizető van. (Nem részletezik, hogy ebből mennyi az Essential, mennyi az Extra, és mennyi a Premium szintű…) Ez soknak hangzik, de az egy évvel korábbi eredmény 47,2 millió volt, szóval 1,8 milliós csökkenés következett be. Aztán van egy másik csökkenés is, mégpedig a játékértékesítések tükrében. Az előző negyedévben 62,5 millió PlayStation 5-ös és PlayStation 4-es játék lett értékesítve. Ez 13,9 millióval kevesebb az előző évi 76,4 millióval összevetve.

A first-party, belsős (PlayStation Studios) fejlesztésű játékok eladási eredménye is zuhanást mutatott fel. A 62,5 millióból az idei július-szeptember időszakban 6,7 millió volt belsős fejlesztésű, míg tavaly 76,4 millióból 7,6 milliót tett ki a „házi” fejlesztés. Végezetül van egy kisebb változás a PlayStation Networkről történő digitális játékvásárlások arányában is: míg tavaly 62% volt ez az adat, idén ez 63%-ra módosult.

Állítólag egyre több PlayStation 5 készül, de a pletykák szerint a PlayStation 5 Standard Editiont és a Blu-ray meghajtóval nem rendelkező PlayStation 5 Digital Editiont leváltja jövő ősszel egy új modell, amihez csatlakoztatni lehet a lemezmeghajtót, amit külön értékesíthet a Sony, és ez a konzol átveszi a jelenlegi két modell helyét… kérdés, hogy jó ötlet lesz-e ez.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu