Babylon: Majdnem belerokkant új filmjébe az Oscar-jelölt sztár

MOZI HÍREK – „Mazochista vagyok, mindig megtalálom az ötödik sebességet” – jellemzi magát Margot Robbie (Én, Tonya, Suicide Squad – Öngyilkos osztag, Volt egyszer egy… Hollywood), hozzátéve, hogy új filmje, a Babylon még rajta is majdnem kifogott.

 

Életében nem vett részt ilyen gyötrelmes forgatáson, árulta el a The Wall Street Journal Magazine-nak adott interjújában, a végére teljesen kikészült. A húszas évek Hollywoodjában játszódó filmben Robbie egy feltörekvő színésznőt alakít, akiben elmondása szerint két állat szelleme lakozik: a polipé, mert sikamlós és könnyen alkalmazkodik, valamint a méhészborzé, amely menyétféle, mindig készen áll a harcra és vastag a bőre.

Az Oscar-díjas Damien Chazelle rendező (Kaliforniai álom) el volt ragadtatva az ausztrál színésznőtől először mint személyiségtől, másodszor pedig a kamera előtt nyújtott teljesítményétől: „Teljesen állatias teremtmény, ragadozó virtus lakozik benne. Egyébként meg olyan tehetséges és felkészült színész, amilyenről csak álmodhat egy rendező.”

A 37 éves Chazelle már most mintha az éleműve megkoronázására készülne, mivel hihetetlen sztárparádét vonultat fel – Brad Pitt-tel az élen – 189 perces (!) filmjében, széles társadalmi körképet nyújtva. „Olyan panorámafilmet akartam készíteni, mint Fellini bizonyos alkotásai, például Az édes élet, a szemem előtt lebegtek még a Keresztapa-filmek vagy Robert Altman Nashville-je. Ezek olyan old school eposzok, amelyek nagy társadalmi változásokat mutatnak be, úgyhogy a történet végére már egy másik világba érkezünk.”

Korábban élénk érdeklődés tárgya volt, hogy a stúdiócenzúra mennyire szól bele a film végső vágásába, mert a Babylon nagyon hosszú, és az első fél órában olyan eszement orgiát mutat be, amilyet régen látott fősodorbeli gyöngyvászon. Végül a rendező akarata győzött, minden úgy kerül a közönség elé, ahogyan eredetileg elképzelte.

(Babylon – hazai bemutató: 2023. január 19.)

Forrás: UIP Dunafilm

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu