PlayStation Plus Extra/Premium: korábban kellene a távozó játékokat listázni!

A PlayStation Plus középső és felső kategóriájára előfizető játékosok azt szeretnék, ha a Sony korábban értesítené a közönségét arról, ha valamelyik játék távozni készül a szolgáltatásból.

 

A Sony közel két hete megpróbált sunyi lenni, amikor a PlayStation Pluson levő játékokról eltávolította a „lejárati időt”, azaz a napot, amikor azok távoznak a szolgáltatásról. Erre a felhasználók elkezdték saját maguk összerakni a listát, ami nem egyszerű feladat, és eléggé szomorú, hogy ilyennek egyáltalán lennie kell, ugyanis ez pusztán a Sony nemtörődömsége miatt történt. A Microsoft legalább előre közli a havi két frissítésében, hogy mikor melyik játék lép le az Xbox Game Passról, általában két héttel a bejelentés után.

Bár a Sony azóta ismét feltünteti a távozás időpontját (azért meg kell kérdeznünk: miért is kellett eltüntetni?), a Redditen azért kritikusak az előfizetők, mert nem sok időt ad nekik a Sony például a szolgáltatásról távozó Greedfall végigjátszására. Szerintük kizárt, hogy valaki kevesebb mint két hét alatt egy RPG-t (ami 50-75 órát igényelhet) végig tudjon játszani. (Jó, fizikailag lehetséges, de azért enni, inni, fizikai szükségleteket elvégezni, illetve dolgozni is kell…) Szerintük a rövidebb játékok (pl. a SOMA) esetében a két hetes távozás előtti figyelmeztetés megfelelő. A kommentet író felhasználó szerint kb. 30 játék van a listáján, amit játszana a PlayStation Plus Extra katalógusból, de lehetetlen előnyben részesíteni egyiket, másikat, ha ilyen módon tudják meg, hogy nem sok idejük van.

Ez is egy újabb probléma a Sony átdolgozott előfizetéses szolgáltatásával. Tény, hogy a Microsoft sem hagy sok időt, de náluk ez lett a standard, a Sony pedig ehhez igazodott, holott lehetett volna ezt másképp is. A PlayStation Plus Premium-előfizetői meg kapnak öt újabb Ratchet & Clank játékot (azoknak is a felhőből futó, PlayStation 3-as verzióját), de a cég egyszerűen nem tartja be a szavát, és feleslegesen kettébontja a szolgáltatás havi frissítéseit. A hónap végén bemondja a cég a PlayStation Plus Essential listáját, majd „a hónap során később”, azaz jó két hét múlva, már a következő hónapban, egy héttel a frissítés előtt mondja csak, hogy a PlayStation Plus Extra/Premium mit kap…

Utóbbi kategória eléggé el van hanyagolva.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu