Az EU alapos vizsgálatot indít az Activision Blizzard felvásárlásával kapcsolatban

Az Európai Bizottság aggályai szerint a Microsoft által a kiadó megvásárlása sértheti a versenyt a konzoljátékok és a PC-k piacán.

 

Az Európai Bizottság ma bejelentette a Microsoft által az Activision Blizzard tervezett felvásárlására vonatkozó előzetes vizsgálatának eredményeit, mondván, hogy az eredmények indokolttá tették az üzlet versenyre gyakorolt hatásainak alapos vizsgálatát.

„A Bizottság előzetes vizsgálata azt mutatja, hogy az ügylet jelentősen csökkentheti a versenyt a konzolos és PC-s videojátékok forgalmazásának piacán, beleértve a többjátékos előfizetési szolgáltatásokat és/vagy a felhőalapú játékstreaming-szolgáltatásokat, valamint a PC-s operációs rendszerek piacán” – közölte a Bizottság.

„A Bizottság különösen amiatt aggódik, hogy az Activision Blizzard felvásárlásával a Microsoft kizárhatja az Activision Blizzard konzolos és PC-s videojátékaihoz való hozzáférést, különösen az olyan kiemelt és nagy sikerű játékokhoz (úgynevezett AAA játékok), mint a Call of Duty.”

Konkrétan a Bizottság azt mondta, hogy aggódik amiatt, hogy a Microsoft távol tartja az Activision Blizzard játékait a rivális konzoloktól, vagy „rontja az említett játékok más konzolokon való használatának vagy az azokhoz való hozzáférésnek a feltételeit”.

Aggódnak továbbá amiatt is, hogy az ügylet milyen hatással lehet az előfizetési és a felhőstreaming piacokon folyó versenyre, valamint hogy a Microsoft tovább erősíti a PC-s operációs rendszerekre gyakorolt befolyását azáltal, hogy biztosítja, hogy az Activision Blizzard játékai csak Windows operációs rendszereken keresztül kerüljenek terjesztésre.

A Bizottságnak március 23-ig kell lefolytatnia a részletes vizsgálatot és határozatot hoznia.

Az Activision Blizzard vezérigazgatója, Bobby Kotick a vállalat befektetői kapcsolatok oldalán közzétett, az alkalmazottaknak írt levelében foglalkozott a döntéssel. Megjegyezte, hogy az ügylet hatósági jóváhagyási folyamata a várakozásoknak megfelelően halad, és kiemelte, hogy a brazil szabályozó hatóságok jóváhagyták az ügyletet.

„Továbbra is együttműködünk az Európai Bizottsággal, ahol az általuk képviselt országokban sok alkalmazottunk van” – mondta Kotick.

„Szorosan együttműködünk a Microsofttal, hogy más kulcsfontosságú országok szabályozó hatóságait is aktívan bevonjuk, hogy válaszoljunk a kérdéseikre, és olyan információkkal lássuk el őket, amelyek segítik a felülvizsgálatukat. Üzleti egységeink és funkcióink munkatársai részt vettek ebben a szabályozási munkában, és szeretném megköszönni mindannyiuk fáradhatatlan munkáját és elkötelezettségét az egyesülés megvalósítása iránt, amelyet továbbra is a Microsoft 2023 júniusában záruló jelenlegi pénzügyi évében szeretnénk lezárni.”

Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság és az Egyesült Királyság Verseny- és Piacfelügyeleti Hatósága azon szabályozó hatóságok közé tartozik világszerte, amelyeknek még jóvá kell hagyniuk az ügyletet.

Forrás: Gameindustry-biz

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu