Továbbra is súlyosan hiányos a PlayStation Plus Premium/Deluxe szintje!

A régebbi játékok kedvelői nem nagyon kapnak törődést, leszámítva a PlayStation 3-as, felhőből futtatható játékokat…

 

Nemrég írtunk arról, hogy 20 éves lett a Ratchet & Clank franchise, amit a Sony úgy ünnepelt meg, hogy további öt játékot rakott be a PlayStation 3-as verziójukban (mert némelyik eredetileg nem arra készült!) a PlayStation Plus legmagasabb kategóriájába, a Premiumba (vagy Deluxe-ba, ha nincsen lehetőség felhőből futtatni a játékokat, azaz nem volt korábban elérhető a PlayStation Now). De még a PS3-as frissítések sem olyan nagyok és gyakoriak, de ha nem is vesszük figyelembe ezt a platformot, még rosszabbá válik a helyzet!

A PlayStation Plus legmagasabb szintjén ugyanis lehetőség van arra, hogy helyileg futtathassunk PS1-es, PS2-es és PSP-s játékokat. A PS2-es játékok esetében a Sony szinte SEMMIT nem csinált: egyszerűen fogta a PlayStation 4-re kiadott „PS2 Classics” címeket, és áthúzta ide. A PS1-es és PSP-s játékok esetében is joggal kritikusak az előfizetők a ResetEra fórumon és a Redditen egyaránt: a retró játékok szinte semmi figyelmet nem kapnak, miközben a minap írtunk arról, ahogy Miyamoto Shigeru, a Nintendo veterán fejlesztője szerint ennél könnyebb nem volt a visszamenőleges játéktámogatás!

De voltak szivárgások, amikről mi is írtunk. A Dino Crisis, a Soul Calibur: Broken Destiny-t, illetve a Ridge Racer 2-t a Sony maga szivárogtatta ki, a dél-koreai értékelések között pedig felbukkant a Syphon Filter 3. Ezek közül eddig összesen nulla játék bukkant fel a PlayStation Plus Premiumban, és ne tagadjuk: az új PS Plus modell rajtja óta főleg a Premium kategória kapta a legkevesebb törődést. PS1-es, PSP-s játékokat nagyon könnyű emulálni (ma már egy telefonon ezek csont nélkül elfutnának), és tény, hogy a licencelés a legnagyobb galiba bennük (erről Miyamoto is beszélt), a Sony-nak hatalmas játékkönyvtára van.

Mikor kapják meg az előfizetők, amire nem kevés pénzt tesznek az asztalra? Elképesztő, hogy a Sony mennyire kínkeservesen ad hozzá régi játékokat a szolgáltatásához.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu