Indiana Jones 5: „Túlnyomó részt negatív tesztvetítések?” A rendező most válaszolt!

MOZI HÍREK – James Mangold rendező szembeszállt az Indiana Jones 5 tesztvetítéseiről szóló azon pletykáknak, amelyek szerint hatalmas csalódást okozott a film.

 

Az internet semmit sem szeret jobban, mint pletykákat terjeszteni arról, hogy bizonyos filmek és tévéműsorok esetében gondok vannak a színfalak mögött. Most úgy tűnik, hogy az Indiana Jones 5 a legújabb produkció, amelyet számos jelentés szerint a Harrison Ford által a rettenthetetlen régészt alakító Harrison Ford hattyúdalának tesztvetítései „elsöprően negatívak” voltak. James Mangold rendező azonban egyenesen a csalódottságról szóló pletykákra reagált, és azzal cáfolta az egészet, hogy egyszerűen csak annyit mondott, hogy még csak vetítések sem voltak a filmből.

Az Indiana Jones 5. még mindig nem kapta meg a hivatalos címet, és a rajongók még mindig várnak bármilyen trailerre a filmhez. Miután a Covid, Harrison Ford forgatás közbeni sérülése és a Disney általános átrendezése miatt többször is késett a megjelenési ütemterv, sokan aggódtak, hogy pontosan mi is történik Ford utolsó Indiana Jones-filmjével. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a Top Gun: Maverick többször is hosszas csúszást szenvedett, és nézzük, mi történt ott.

Mangold több Twitter-bejegyzésre reagálva nemcsak cáfolta azokat a történeteket, amelyek szerint a tesztközönség utálta a filmet, hanem megduplázta azt az elkötelezettségét is, hogy Indiana Jones-t nem fogják női karakterrel helyettesíteni, sőt, senki mással sem. Leghosszabb válaszában így fogalmazott:

„Nos, Paulo, rajtad áll, kinek hiszel – egy névtelen trollnak, akit „basement dweller”-nek & „doomcock”-nak hívnak, vagy a film tényleges rendezőjének. Indiana Jones-t soha senki nem fogja helyettesíteni. Egyetlen forgatókönyvben sem. Egyetlen vágásban sem. Soha nem lesz szó róla.”

Ezt és a többi találgatást Mangold így kommentálta:

Nem. Egyáltalán nem volt semmilyen vetítés.

Van valami abban, ha tudjuk, hogy egy karakter nem tér vissza többé, ami miatt a film befejezésének egyszerre kell kielégítőnek lennie, de egyben méltó lezárást is kell adnia egy karakter számára. Amikor Harrison Ford utolsó Indiana Jones-szerepéről van szó, kérdés, hogy pontosan hogyan fejezi be a film a filmművészet egyik legnagyobb kalandorának történetét.

Erre persze egyelőre nincs válasz, hiszen a rajongók még mindig várnak arra, hogy az Indiana Jones 5-ből bármilyen felvételt láthassanak. Bár pletykáltak már időutazásról, Ford korhatár-mentesítéséről és még sok más bonyolult elméletről, hogy hová vezethet Jones utolsó kalandja, az egyetlen dolog, ami biztosnak tűnik, hogy senki ne számítson arra, hogy valaki a Fedora helyébe lép, ha ő már nem lesz.

Az Indiana Jones 5. legfontosabb feladata, hogy olyan filmet adjon a mozinézőknek, mint amilyen 1981-ben bemutatta a karaktert. Míg az eredeti folytatások egy generáció legkedveltebb filmjei közé tartoznak, addig a megkésett Indiana Jones és a kristálykoponya királysága kasszasiker volt, de nem igazán tudott a közönség kedvében járni, annak ellenére, hogy a kritikusok tisztességes, 78%-os friss értékelést adtak neki. Vajon az Indiana Jones 5. részének sikerül-e visszahoznia a franchise varázsát? Ha James Mangoldnak igaza van, akkor a válasz igen lehet.

Forrás: MovieWeb

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu