A Sony már kísérletezett az NFT-kkel és a blockchainnel!

Egy szabadalom arra utal, hogy a Sony a háttérben valamilyen munkát már elvégzett az NFT-k és a blockchain kapcsán.

 

A Sony Interactive Entertainment 2021. május 7-én nyújtotta be szabadalmát, amit idén november 10-én, tehát néhány napja publikált a WIPO. A szabadalom címe is sokat mond: „Az egyedi játékbeli digitális eszközök nyomon követése tokenek használatával egy elosztott főkönyvben”, és már a kivonat is teljesen úgy hangzik, hogy blockchain technológiára fog építeni a cég elképzelése…

„A digitális eszközök játékbeli digitális eszközök, például játékbeli tárgyak vagy karakterek lehetnek. A digitális eszközök lehetnek videojáték digitális médiaeszközök, amelyek egy videojáték játékmenetének pillanatait reprezentálják (például videoklipek vagy képek). A digitális eszköz létre lesz hozva, és a digitális eszköz előzményeit nyomon követő elosztott főkönyv jön létre és tárolódik az eszközök között. A digitális eszközhöz tartozó egyedi token tartalmazhat egy egyedi azonosítót és a digitális eszköz tulajdonságait azonosító metaadatokat,” írja a kivonat. Ez kb. egy az egyben azt írja le, hogy a blockchain technológián egyedi azonosítójú digitális tárgyak, azaz NFT-k jönnek létre.

Érdemes megismételni, hogy a Sony mikor védette le a szabadalmát. 2021 májusa még más időszak volt. Akkoriban az NFT-k körül nagyobb láz volt (amire például a Ubisoft is ráugrott a Quartz nevű felületével, de azóta ők nem nagyon erőltették, míg például a Square Enix idén kezdett el erősebben foglalkozni a témával), de azóta a cryptovaluták mellett az NFT-k sem nagyon keltek erőre. Amikor idén júliusban, a PlayStation Stars, a Sony hűségprogramjánakor bejelentésekor a Sony-nak el kellett magyaráznia, hogy a gyűjtögethető tárgyak NEM NFT-k, már ott is tetten lehetett érni, hogy mekkorát változott a hangulat.

A Sony aztán azért is kritikát kapott, amikor a verekedős játékok világbajnokságán, az EVO-n (amiben szintén tulajdonos a cég) PlayStationös NFT-kről kérdezett egy kérdőívben. Mivel Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment vezetője elszakadt a valóságtól és ugyanolyan bürokrata számhajhász, aki nem a játékosok valódi igényeit tartja szem előtt, ne lepődjünk meg, ha 2023-ban a Sony bevezeti az NFT-ket…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu