Rádiós adaptációt kap a Splinter Cell!

Nem gondoltuk volna, hogy a Ubisoft által éveken át súlyosan elhanyagolt Sam Fisher ilyen módon is transzmédiává válik…

 

A Splinter Cell a Ubisoft húzónevei közé tartozott… két évtizede. Azóta inkább a Far Cry és az Assassin’s Creed tölti be ezt a szerepet, de a francia kiadónak leesett végre, hogy Sam Fisher nem egy elhanyagolható méretű rajongói táborral rendelkezik, így végre bejelentette Yves Guillemot cége, hogy az első Splinter Cellből készül végre egy remake (de tartunk a végeredménytől; mostanában a Beyond Good & Evil 2 kérdéses állapota, a szintén szokatlanul néma Prince of Persia: The Sands of Time remake körüli helyzet, továbbá az elhalasztott Skull & Bones sem ad sok bizalomra okot a Ubisoft irányába…).

Most viszont rádiós adaptációra számíthatunk. Ennek a neve Tom Clancy’s Splinter Cell: Firewall lesz, és a BBC Radio 4-en december 2-án veszi kezdetét magyar idő szerint negyed négykor. A BBC negyedik rádiójáról azt kell tudni, hogy itt a beszédé a főszerep, úgyhogy egy drámai feldolgozásként is tekinthetjük „a tűzfalat”, amiben Sam Fisher új küldetésre indul, hogy az NSA titkos akcióműveleteiért felelős ügynökök új generációját megtalálja és betanítsa. Andonis Anthony szólaltatja meg Sam Fishert, Daisy Head lesz Sarah Fisher hangja, továbbá Sacha Dhawan, Will Poulter, és Nikesh Patel is hallható lesz a nyolc epizódból álló műben.

„Amikor Fisher múltjából egy halálos bérgyilkos tér vissza a halálból egy gyilkos küldetéssel, Sam versenyfutásba keveredik az idővel, miközben a globális biztonságot fenyegető baljós veszélyre derül fény,” írja a hivatalos jellemzés, amit a BBC Soundsról dobozos szettként is meg lehet vásárolni jövő hét péntektől. Úgyhogy Samnek ezúttal sem lesz könnyű dolga, hiszen egy egyszerű mentori szerepből világot megmentő hőssé kell újfent válnia.

Nem is olyan rossz ötlet ez, de azért elképzelnénk, hogy a Splinter Cell: Double Agentből mit valósítanának meg, hiszen ebben a játékban (ahogy annak címe is sugallja) Sam Fisher kettős ügynökként tevékenykedett!

Forrás: PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu