Omega 6: új játékon dolgozik az F-Zero és a Starfox művésze

Újabb indok arra, hogy miért ne nagyon számítsunk egy új F-Zero játékra (ezt az IP-t a GameCube óta hanyagolja a Nintendo).

 

Imamura Takaya három évtized után tavaly októberben távozott a Nintendótól, és a múlt héten bejelentette, hogy új mangát adott ki. Ennek neve Omega 6, és jelenleg csak franciául lehet megvásárolni. Ezután nem sokkal megerősítette, hogy a mangából egy játékadaptáció is lesz, és ennek már fejlesztője is van a japán Happymeal stúdió személyében. (Vajon mennyire rajonganak a McDonaldsért, hogy ilyen névre keresztelték magukat? Furcsa, de legalább egyedi a név…)

Imamura a japán 4Gamer magazinnak megerősítette azt is, hogy az Omega 6 játékfeldolgozása egy egyszerű, szöveges kalandjáték lesz, de néhány harci jelenetet majd mi irányíthatunk. A történet a mangán alapul, de eredeti lesz (új karakterekkel). A mangában a két főszereplőt, Thundert és Kairát láthatjuk. A két fejvadász átutazik a világűrön, hogy megtaláljanak egy olyan bolygót, ami átveheti a Föld helyét. Imamura korábban a Nintendónál Fox McCloudot és Falco Lombardit hozta többek között létre a Starfox IP-ben, az F-Zeroban Captain Falcon kötődik a nevéhez, de a The Legend of Zelda: Majora’s Mask stábja, így Tingle is az ő munkája volt.

Imamura a karaktereit a nagy N-es kollégái után mintázta: Foxot Miyamoto Shigeru (pl. Mario alkotója…) ihlette meg, Falco ihlete Watanabe Tsuyoshi (egy művész) volt, és Tingle mögött a zeneszerző Kondo Koji állt. Imamura utolsó játéka a 2016-ban, a súlyos bukásként kezelhető Nintendo Wii U-ta megjelent (és azóta sem átportolt…!?) Star Fox Zero volt, amin a nagy N a PlatinumGamesszel közösen dolgozott. (Ők nemrég a Bayonetta 3-mal jelentkeztek.)

Az Omega 6: The Video Game Nintendo Switch-re készül, és valamikor 2023-ban fog megjelenni. Angol, francia, illetve japán nyelvtámogatással fog rendelkezni, így nem lesz egy csak Japánban megjelent játék. Remélhetőleg komoly sikereket fog elérni, mert a művész érti a dolgát.

Forrás: VGC

 

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu