Metal Gear Solid Remake: egy platformon exkluzív lehet Hideo Kojima klasszikusa?!

Egy új pletyka szerint a Metal Gear Solid PlayStation 5 exkluzív remake-jét fejlesztik, a bejelentés pedig hamarosan megtörténik.

 

Egy új pletyka szerint fejlesztés alatt áll a Metal Gear Solid PS5-exkluzív remake-je. A Metal Gear Solid teljes remake-jéről szóló pletykák már évek óta keringenek, de hivatalos hír nem érkezett róla. Míg a PS3 és PS4 generáció címeit gyakran újrakeverték az új konzolokra, a klasszikus PS1 és PS2 játékok remake-jei az utóbbi időben egyre népszerűbbek.

Sok kiadó most úgy próbálja meg ezeket a rajongók által kedvelt játékokat a modern közönséghez eljuttatni, hogy teljesen újrakészítik őket az alapoktól kezdve. Az ilyen újrakiadások a masszív grafikai felújítás mellett életminőség-javításokat, javított hangjátékot, teljesen új jeleneteket és még sok mást is tartalmazhatnak. Az újabb játékosok számára is nagyszerű lehetőséget nyújtanak arra, hogy megtapasztalják a klasszikus játékokat, esetleg modernizált játékmenettel. Most egy új kiszivárgott információ további részleteket oszt meg a feltételezett Metal Gear Solid remake támogatott platformjairól.

Az Areajugones által készített szivárgásból kiderül, hogy a Metal Gear Solid remake-je kizárólag PlayStation 5-re készül. Areajugones megemlíti, hogy névtelen forrásokból kapta ezt az információt, akik azt állítják, hogy ez a projekt már évek óta készül. Bár a kiszivárogtató nem árult el konkrét részleteket, azt állítja, hogy ez az MGS cím valóban PS5-exkluzív játék lesz. Areajugones szerint viszonylag hamarosan teljes bejelentésre kerülhet sor a projektről. Az ilyen pletykákat azonban nem szabad elhamarkodottan kezelni, a rajongóknak pedig meg kell várniuk a Konami megerősítését egy esetleges MGS remake-ről.

Az egyik korábbi pletyka egy PS5 exkluzív Metal Gear Solid remake-ről 2020 szeptemberére datálódik. Az eredeti kiszivárgás megjegyezte, hogy konzol-exkluzív játékról van szó, így PC-re a megjelenéskor vagy valamikor az eredeti megjelenés után jelenhet meg.

Október 19-én a Konami egy különleges Silent Hill-bemutatót tartott, és megerősítette, hogy a franchise több új játéka is fejlesztés alatt áll. Ezen a listán szerepelt a várva várt Silent Hill 2 remake PS5-re és PC-re. Talán a Konami hasonló együttműködést jelent be a Sonyval a pletykált Metal Gear Solid remake kapcsán.

Az eredeti játékon kívül az elmúlt egy évben kiszivárgott információkból kiderült, hogy állítólag több Metal Gear Solid remake-en is dolgoznak. Úgy tűnik, a Konami szeretné az ikonikus sorozat első néhány címét modern platformokra vinni, és érdekes lesz látni, hogy a PS5-exkluzivitásról szóló pletykák végül igaznak bizonyulnak-e, amikor ezek a bejelentések megtörténnek.

A hírek szerint egy Metal Gear Solid remake is készül PS5-re.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu