Megérkezett a fotó mód a God of War: Ragnarökbe

A Sony Santa Monica Studio játékában tehát már több képet is lőhetünk (és miért ne, hiszen a játék elég látványos, főleg PlayStation 5-ön).

 

A Sony Interactive Entertainment a PlayStation Blogon közölte, hogy már nem kell a félkészen már általunk is bemutatott fotó módra várni. Kratosnak, Atreusnak, Freyának, Broknak, Sindrinek, Angrbodának, Thornak és Thrudnak arckifejezéseket adhatunk egy jelenetben, de el is tüntethetjük őket. A látószög, a fókusztávolság is módosítható, de a mélységélesség, vagy az F-stop is megemlítendő. A fényerőt és a szűrőket a filmszencsés hatással, az expozícióval, illetve a szűrők mértékének intenzitásával módosíthatjuk. A telítettség és a színélénkség finomhangolható. Vignettákat, szegélyeket és logókat is alkalmazhatunk.

Néhány tippet is kaptunk. Ha több színt szeretnénk elérni az általunk használt szűrőn, akkor annak erősségét, telítettségét és élénkségét érdemes finomhangolni. A vignetta alkalmazásával nagyobb mélységet kaphat a fotó. A kamera forgatása is javasolt, főleg a harcok során, ugyanis így a képünknek nagyobb dinamikája lehet, és kevésbé fog úgy érződni, hogy egy rögzített horizontális (vízszintes) pozícióból készítettük a fotót. A vertikális (függőleges) képek készítőinek 90 fokkal el lehet forgatni a kamerát, így nagyobb mozgási teret kapunk.

A megvilágítás sokat számít: ha a képünk témája megfelelően látható, akkor jobban kivehető lesz. Ajánlott, ha tudjuk, hol van a képünk fényforrása a fotó módba való belépéskor. Végül azt javasolja a Sony Santa Monica, hogy ne siessük el a kép készítését. Néha egy bizonyos kép rögzítése miatt lépünk a fotó módba, de aztán valami jobbat találunk az adott pillanatban. Ezért nem rossz ötlet a kamerával körbenézni a jelenetben, mert valami más kivehetőt is találhatunk.

Úgyhogy a játék fejlesztői hallgattak ránk: mi ugyanis pont azt javasoltuk a kiszivárgott fotó mód hírében, hogy ezt remélhetőleg benn fogja a Santa Monica Studio tartani. Ezt megtették, így ha azt szeretnénk, ahogy Kratos egy hatalmas vigyorral hentelne, nincs ennek akadálya…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu