Az AMD RX 7900 XT/X referenciakártyák banális okból nem juthatnak el Kínába?!

TECH HÍREK – A pletykák szerint ellátási hiányosságok és meghajtóproblémák is akadnak, de a jelek szerint nem ezek az okai annak, hogy az AMD RX 7900 nem juthat el Kínába.

 

 

A legújabb pletykák szerint az első számú ok, amiért az AMD új Radeon RX 7900 XTX és RX 7900 XT kártyái nem jelennek meg Kínában, az az, hogy a vörös csapat a „Made in Taiwan” feliratot ragasztotta a dobozokra!

Ami teljesen jogos lenne, tekintve, hogy a Taiwan Semiconductor Manufacturing Company nagyban hozzájárult az AMD új kártyáiba csomagolt izgalmas, új RDNA 3 GPU-k megalkotásához.

Kínát pedig, mint tudjuk, egy kicsit idegesíti, hogy a partjainál lévő kis szigetet nem csak „Kína”-ként emlegetik.

A fő beszámoló a Videocardz-tól származik, amely a Chiphell fórumok és a Bilibilli forrásaira hivatkozik. Ezek a rendelkezésre állásról, valamint „a kis sziget problémájáról” beszélnek.

Egyelőre nem tudni, hogy ez az AMD részéről véletlen, avagy tudatos döntés, hogy kiáll a GPU- és CPU-gyártó partnere mellett egy diplomáciai zűrzavar közepén. Egyrészt az üzlet szempontjából nem a legbölcsebb, másrészt viszont tiszteletreméltó lépés lenne.

Ugyanakkor jó kérdés, hogy ha ennyire kiélezett a helyzet, akkor a tényleges tajvani márkák, mint például az Asus, az MSI és a Gigabyte, hogyan oldják meg a Kínába történő termékszállítást?

Habár teljesen elképzelhető, hogy mivel a grafikus kártyáikat, laptopjaikat stb. nagyrészt Kínában szerelik össze és csomagolják, ez nem feltétlenül aggályos.

Korábban kiderült, hogy az Nvidia a pletykák szerint a gyenge eladások miatt csökkenti az RTX 4080 árát. A források szerint ez inkább az eladott kártyák számának felpörgetése miatt csökkent, mint hogy bármi köze lenne az AMD konkurens RX 7900-as sorozatú kártyáihoz. Állítólag a vörös csapatnak már azzal is problémái vannak, hogy a sok induló GPU-készletet még Kínán kívül is a szabadba juttassa.

Azt is megemlíti, hogy az egyik forrásuk részletezett néhány konkrét meghajtóprogram-problémát, például a memóriaszivárgást, amelyek befolyásolják a teljesítményt, és megakadályozzák, hogy a harmadik féltől származó kártyák kijussanak az ajtón és a boltokba.

Az elmúlt években mindig is gondot okozott, hogy a készleteket a polcokra helyezzék. Nehéz megfelelni az induló keresletnek. Lehet, hogy az AMD számára már az is gondot okoz, hogy elegendő GPU-t tartsanak készleten. A Kínán belüli lehetséges problémák (pl. Covid-lezárások, tüntetések) miatt könnyen elképzelhető, hogy semmi politikai vagy ideológiai oka nincs annak, hogy a kártyák még nem jutottak el rendeltetési helyükre.

Forrás: Videocardz

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu