Steam Deck: itt az operációs rendszer 3.4-es frissítése

Ennek köszönhetően például a The Witcher 3 sem fagy le rajta többé, így aki WC-n játszana Geralttal, már megteheti.

 

A KDE Plasma új verzióját hozta el a SteamOS új frissítése. Ezzel a hordozható PC asztali módja is erősödött, és sok kellemes opció is átjött a Plasma februári, júniusi és októberi frissítéséből egyaránt. A felhasználók az érintőképernyőn több húzó mozdulattal kényelmesebb funkciót használhatnak. A képernyő széléről az asztali rácsot, az áttekintést, a nyitott ablakokat, vagy magát az asztalt is elérhetjük egy húzással. Az asztal színárnyalatát azonossá tehetjük a háttérképünk fő színével, ami akkor lehet trükkös, amikor a nap képe funkcióját is aktívan használjuk, ugyanis így naponta más árnyalat vár ránk.

A tálcán widgeteket találhatunk, ami azért kellemes, mert a KDE Plasma alatt ezek testreszabása kiemelten jó. Így jobban lehet az akkumulátort használni, beállíthatjuk a szöveg méretét, vagy az ikonok mellé szöveget tehetünk. Pár játék esetében kijavította a Valve, hogy azok alvó módból való folytatása után glitcheket, vagy kiakadásokat eredményezett, úgyhogy Gabe Newellék az alvó üzemmódba is belenyúltak. A teljesítménnyel kapcsolatos finomhangolások pedig azért fontosak, mert ha szeretnénk a latenciát (lagot) minimalizálni, akár a képtörést is engedélyezhetjük (ha nem zavar az ebből adódó fejfájás, ugyanis hiába szokjuk meg, nem fognak a szemeink elsiklani felettük).

Ha valaki Nintendo Switch kontrollerekkel játszott a Steam Decken, néhány napja már erre is lehetősége van, ugyanis egy hotfix segítségével már a Pro Controllereket, vagy akár a driftelésre hajlamos Joy-Conokat is párosíthatjuk a meglepően nagy sikernek örvendő készülék mellé. (A Steam Deckről írtuk, hogy egy kis ideig teljesítménynövelésre nem készül vele a Valve, úgyhogy a frissebb hardverben nem lesz új AMD-s technológia, azaz processzor és grafikus chip.)

A Steam Deck tehát szoftveresen is gyakori frissítéseket kap, és az új operációs rendszer újításait csak felszínesen foglaltuk össze. A Steamen bővebb listát találhatunk arról, hogy a 3.4-es SteamOS miért is jó.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu