Életjelek a Massive két játéka körül

Az Avatar: Frontiers of Pandora, illetve a nyilvánosan még el nem nevezett Star Wars-játék kapcsán is haladnak az események.

 

Az Avatar új filmje már megjelent, ám a játékra még várnunk kell. Oké, egy rövidebb videót láthattunk belőle, de hivatalosan nem sokat tudunk a projektről azon túl, hogy a Ubisoft a Massive Entertainmentnek adta a fejlesztést, miután a svéd csapat a The Division után erre váltott. Most viszont egy álláshirdetés többet is elárulhat az Avatar: Frontiers of Pandroráról.

A Ubisoft stúdiója egy monetizációs specialistát keres. A sikeres jelentkező egy tréning után a Massive-nál helyezkedik el, és itt a „játék gazdasági tervezőivel” monetizációs stratégiákat fog kidolgozni „az elsődleges és másodlagos boltok” mellett, illetve a felhasználói élményért felelős csapattal azon fog tevékenykedni, hogy minden megfelelően legyen a játékba integrálva. Ez bár nem említi a játékot, a Redditen Eht Hctins a játékmenetről beszélt.

Szerinte Pandora több lényét meg lehet szelidíteni, és a svéd stúdió újra akarja gondolni a francia kiadó felettébb elfáradt nyílt világú tervezését: a játék térképe nem lesz tele küldetéses jelzőkkel, hanem a küldetések során azt kapjuk meg, hogy melyik régióba kell elmennünk, és majd itt kell kitalálni, hogy mi is a teendőnk. Dinamikus időjárásos rendszerre készüljünk, ami hatással lesz a stratégiánkra, ugyanis egy viharban nem lesz lehetőségünk egy repülő lénnyel támadni. A játék előremenetele során a térkép is változni fog valamennyire.

De közel két éve a feltámasztott LucasFilm Games bejelentette, hogy a Massive egy új, nyílt világú Star Wars-játékon is dolgozni fog. Néhány hónapra rá Sean Shoptaw, a Disney Games senior alelnöke megerősítette, hogy az Avatar: Frontiers of Pandorán végzett munka után alakult ki a kapcsolat a két fél között: „Az első találkozásunk a Massive-val az Avatar játék fejlesztése során volt, és ez volt az igazi kiindulópont a Star Wars játékhoz, miután megvásároltuk a Foxot. A Star Wars IP körül olyan összhang és kreatív szenvedély volt a csapat részéről, hogy a kapcsolat természetes fejlődés révén vezetett a Star Wars-játékhoz, amelyet nemrég jelentettünk be. Szuper izgatottak vagyunk, hogy merre tart ez a Star Wars nyílt világú játék. Épp ma reggel beszéltem erről a Massive csapatával, és nem is lehetnék izgatottabb, hogy hová viszik ezt a játékot, és milyen lehetőségünk van ezzel az élménnyel.” Ez volt 2021-ben.

A Massive kreatív igazgatója, Julian Gerighty (The Crew, The Division 1-2) a Twitteren ilyet írt, hogy „2023 nagy lesz nekünk. Csatlakozzatok a kalandhoz.” Ez arra utalhat, hogy a Star Wars IP-ből készülő játékuk valamilyen formában már játszható, de kizárt, hogy ez még idén megjelenjen. Erre kb. semmi esély nincs, ugyanis a Massive nem masszív. Úgyhogy először az Avatar :Frontiers of Pandorára kell számítanunk, holott az egyszer már el lett halasztva (ez mostanában kb. mindegyik Ubisoft-játékra vonaktozik…).

Az Avatar: Frontiers of Pandora a következő üzleti évben, tehát 2023 áprilisa és 2024 márciusa között fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, illetve Amazon Lunára.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu