A The Last of Us-sorozat egy jelentős dologban eltér a játékoktól

MOZI HÍREK – A The Last of Us-sorozat célja, hogy rendkívül hű adaptációja legyen a videojátékos alapanyagnak. Elvégre az egyik legelismertebb és legkedveltebb videojátékos történetet adaptálja. Mégis, a PlayStation-játék világának az HBO-ra való átültetése során különböző okokból kifolyólag néhány finomítást eszközöltek a The Last of Us világán és történetén.

 

Az egyik dolog, amit a játékosok felismerhetnek, hogy nem része a sorozatnak, az a spórák. A játékokban a spórák sötét, zárt terekben lappanganak és lebegnek, arra várva, hogy egy ember beléjük botoljon, és megfertőződjön a gombavírussal, amely eltörölte az emberiséget, ahogyan eddig ismerték. Ezek a spórák nem lesznek részei a The Last of Usnak a televízióban, ezt a döntést Craig Mazin executive producer, aki korábban az HBO Csernobilját szállította, a ComicBook.com-nak adott interjúban magyarázta el.

Mazin elmondta, hogy a The Last of Us adaptáció történetének és világának megfejtése során ő és a The Last of Us alkotója, Neil Druckmann rengeteg kérdést találtak magukban. „Ez a játék neve. Mit tartasz meg és mit duplikálsz? Mi igényel óriási hűséget? Mit kell érintened és mire kell utalnod?” magyarázta Mazin. „Mit akarsz megváltoztatni és teljesen másképp csinálni? Neil [Druckmann] és én csak átbeszéltük az egészet, és rajongóként időnként azt mondhattam: ‘Hé, nem, nem, nem, nem, nem változtatunk ezen. Ennek ugyanolyannak kell maradnia.”

A történet lényegi részei és sok finomabb részlet átkerül az élőszereplős változatba, Pedro Pascal Joel szerepét veszi át, Bella Ramsey pedig Ellie-t alakítja. „Nyilvánvalóan vannak olyan nagy dolgok, amelyekről tudjuk, hogy természetesen megtartjuk, de aztán vannak olyan kihívások a játékból a sorozatba, amelyeket figyelembe kellett venni” – magyarázta Mazin. „Például olyan apróságok, mint a spórák. A játékban vannak olyanok, ahol spórákkal találkozol, és gázálarcot kell felvenned. Az általunk létrehozott világban, ha spórákat tennénk a levegőbe, elég egyértelmű lenne, hogy ezek mindenhol elterjednének, és mindenkinek állandóan maszkot kellene viselnie, és valószínűleg addigra mindenki teljesen megfertőződne. Szóval kihívást jelentett számunkra, hogy kitaláljunk egy érdekes új módot a gomba terjedésére, de leginkább azt hiszem, egyszerűen csak kapcsolódtunk a játék lelkéhez és szelleméhez. Ő, mint a játék alkotója, és én, mint a játék rajongója, gondviselők voltunk az összes rajongó nevében, de azok nevében is, akik nem játszottak a játékkal, akiknek szükségük van egy olyan televíziós élményre, amely holisztikus és önmagával kapcsolatos, és nem úgy érzi, hogy egy játékot kell játszanod ahhoz, hogy megértsd”.”

Ezek a spórák nagy szerepet játszanak abban, hogy miért lett vége a világnak a The Last of Us játékokban. Az emberek belélegezték őket, aminek következtében kiéhezett, meggondolatlan, vérszomjas szörnyekké váltak, akik minden egyes erőszakos találkozással csak terjesztették a vírust más emberekre. Mivel a tévésorozatban a vírus hasonló volt, mint a játékokban, Mazin egy kicsit mélyebbre akart ásni, amikor meg akarta magyarázni, hogyan és miért esett szét a világ, ennek következtében.

„A játékokban, mivel Joel szerepében játszol, igazából senkinek sincs oka arra, hogy azt mondja: „Hé, beszéljünk egy olyan dologról, amit már mindannyian tudunk”” – magyarázta Mazin. De amint belekerültünk ebbe, különösen, amikor Joel és Ellie együtt és egyedül vannak, a természetes kíváncsisága nagyszerű módszernek tűnt arra, hogy felfedezzük, hogyan tölthetjük ki azokat a kérdéseket, amelyekkel az emberek a sorozatot nézve találkozhatnak. Tudom, hogy nagyon kíváncsi ember vagyok. Tudni akarom, hogyan működnek a dolgok. Tudni akarom, hogy miért mentek rosszul, és amint Joel elkezdi elmagyarázni és kitölteni ezeket a hiányosságokat, néhány dolog, ami a legelső epizódban történik, hirtelen egy kicsit más értelmet és egy kicsit több rezonanciát kap. Szóval, azt hiszem, ez csak a természetes kíváncsiságom eredménye. Azt hiszem, az emberek tudni akarják. Nem akarod untatni az embereket a sok magyarázattal, de ismétlem. Csináltam egy műsort, ahol egy fickó felállt és elmagyarázta, hogyan működik egy atomreaktor. Azt gondoltam, „Hé, ezt megint megtehetném a gombával. Meg tudom csinálni!”

Forrás: Comicbook

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu