Hol vannak a dinamikus témák a PlayStation 5-ről? [VIDEO]

Azért nem minden funkcióban erősödött a PlayStation 4-hez képest a PlayStation 5, amiről nemrég írtuk, hogy már több mint 30 millió értékesítésnél tart.

 

Már több mint két éve, hogy megjelent a PlayStation 5 Standard Edition, illetve az olcsóbb, optikai meghajtót nélkülöző PlayStation 5 Digital Edition, és azóta mindkét konzolért többet kell fizetni (nem csak a  siralmasan gyenge forint miatt, hanem az Egyesült Államokon kívül majdnem mindenhol felemelt ár jóvoltából…). Azóta is rendelkezik egy hiányossággal a konzol: nincsenek dinamikus témái, amik a PlayStation 4-en és a PlayStation 4 Pro-n is kellemes, kényelmes látvány volt (például a lent beágyazott NieR: Automatához köthető is ilyen), és ha ehhez még jó háttérzene is párosult, élvezet volt a konzolt így használni.

Gondolhattuk volna, hogy a Sony lassan bepótolja a hiányosságot, de a kezelőfelületet érintő testreszabási opció még mindig nem érhető el a PlayStation 5-ben, és a konzol használói (akik tarthatnak attól, hogy függőlegesen, felállítva használva kárt tehetnek a folyékony fémes hűtési megoldás hibás tervezése miatt; erről a héten írtunk) a Redditen még mindig reménykednek abban, hogy esetleg PS5-ön is végre lesznek dinamikus témák, a cégről pedig jól tudjuk, hogy mennyire kiszámíthatatlan tud lenni a funkciókkal kapcsolatban.

A Redditen az egyik legnépszerűbb téma azt kéri, hogy legyenek témák, vagy legalább egyedi háttereket lehessen használni. Van, aki egy cseresznyevirágos témát hiányol egy valós nap- és évszakváltással rendelkező témával, ami megmutatta a felhasználóknak, hogy miképp növekedett az év folyamán a fa, ami aztán kivirágzott, majd elhullatta leveleit. A kommentet író illető szerint semmilyen háttér bármelyik játékból nem fogja ugyanezt a békét visszahozni neki.

Ez is jó felvetés, mert lehet mondani, hogy a PlayStation 5 teljesítménye messze lehagyja az előző konzolét, de azért ennél többet is el lehetne várni tőle. Például a HELYI PlayStation 3-as emulációt, mert jelenleg a PlayStation Plus Premium előfizetőinek a felhőből kell futtatniuk a PS3-as játékokat.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu