Az Xbox Series X/S konzolok eladása már most túlszárnyalhatta az Xbox One-t?!

TECH HÍREK – Egy iparági elemző arról számolt be, hogy az Xbox Series X és S konzolok majdnem háromszorosan felülmúlták az Xbox One eddigi eladásait Japánban.

 

 

Az Xbox Series X/S konzolcsalád a jelentések szerint mintegy háromszorosával múlta felül az Xbox One összes eladott példányszámát Japánban. Ez talán nem meglepő az eladási jelentéseket naprakészen követők számára. Hiszen az Xbox eladásai májusban bizonyos heteken felülmúlták a PlayStation 5-öt a régióban.

Történelmileg az Xbox mindig is lemaradt a PlayStation mögött Japánban, az utóbbi a jelenlegi konzolgeneráció kezdetén messze felülmúlta az előbbit.

MauroNL iparági elemző a Twitteren számolt be arról, hogy az Xbox Series X/S együttes eladásai Japánban 400 000 darabot tettek ki. Ebből 227 000 darabot a Series S és 173 000 darabot a Series X. Rámutat, hogy bár ez körülbelül háromszor több, mint az Xbox One 140 000 darabos eladása, a Microsoft jelenlegi rendszerei még mindig messze elmaradnak az Xbox 360-tól. Ugyanis abból 1,61 millió darab kelt el a generációja alatt.

Ha ez a lendület kitart, az potenciálisan optimista jövőt jelenthet az Xbox márka számára Japánban. A Microsoftnak lehetősége van egy erős 2023-ra. Főleg, ha a Game Pass kínálatának bővítését és az exkluzívok kiadását is nézzük. Ha beváltja az említett potenciált, az erősebb piaci részesedést eredményezhet Japánban. Ugyanis a fogyasztók több okot találnak arra, hogy Series X-et vagy Series S-t vásároljanak. Ez különösen igaz a Series S-re, mivel kedvezőbb áron kínál esélyt a következő generációra. Ráadásul jelentősen kisebb, mint a PlayStation 5 vagy a Series X.

Egy másik tényező, amit figyelembe kell venni, a konzolok különböző országokban emelkedő ára: a legutóbbi indiai áremelkedés miatt a Series S ára megközelíti a PlayStation 5 árát az Egyesült Államokban.

Ha Japánban is hasonló áremelés történik, az azzal a kockázattal járhat, hogy az Xbox eladásai lelassulnak az országban.

A Microsoft maga is elismerte, hogy a Sony több exkluzivitással rendelkezik. Ám a jelenlegi generációs rendszer legolcsóbb ára és egy olyan csábító ajánlat, mint a Game Pass már most is sikeresebbé tette az X/S sorozatot, mint az előző generációt. Amennyiben a japán vásárlók továbbra is Xbox-rendszereket vásárolnak, még jobban megveti a lábát a márka. Mindez lehetővé teszi, hogy valódi versenytársként tekintsenek rá az országban.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu