Ehhez pofa kell: a Ubisoft vezérigazgatója az alattvalóitól várja a változást!

Hiába vágja meg a saját fizetését Yves Guillemot, a Ubisoft vezérigazgatója, továbbra is van egy kérdésünk: kedves Yves, esetleg nem kellene a vezetőségnek is alaposan átgondolnia mindent?

 

A Ubisoft mostanában nincs jó helyzetben. Töröltek három, még be nem jelentett játékot, a Skull & Bones ismét el lett halasztva (még mindig kérdéses, hogy mivel tudják a Rare és a Microsoft Sea of Thieves-étől elcsalogatni a közösséget!), a Beyond Good & Evil 2 elkészüésére nem látunk sok esélyt, de a Prince of Persia: The Sands of Time Remake megjelenésében sem bízunk. Emiatt nem csoda, hogy a francia cég részvényei is orral beálltak a földbe – csütörtökön 19%-os esés… (Ezek után csoda, hogy Jeff Grubb, egy bennfentes szerint a Ubisoftot körberöhögték, amikor felkínálta magát több cégnek is…?!)

A Kotaku birtokába jutott egy levél, amit Guillemot írt, és ez annyire elszakadt a valóságtól, hogy lefordítva közlünk belőle egy mondatot: „A ti térfeleteken van a labda, hogy ezt a [játékmegjelenési] felállást időben és az elvárt minőségi színvonalon hozzátok össze.” Utána arról panaszkodott, hogy a halasztások tömkelege a költségeiket megnövelte, és csökkentette a bevételeiket, majd elvárta a stábtól a teljes energiát és elkötelezettséget, hogy ismét sikeres úton legyen a Ubisoft. Magyarul: a főnök nemes egyszerűséggel a többiekre hárítja a felelősséget és ő csak mossa kis kacsóit!

Guillemot 2021-ben több mint 1 millió eurót keresett (ebben nincsenek benne a bónuszok, ami a szintén szexuális zaklatások miatt hírhedt Activision Blizzard King vezérigazgatójánál, Bobby Koticknál 2021-ben 200 millió dollárt tett ki), és tavaly ez 624824 euró volt, és ez idén további 30%-kal csökken. Arra kéri a cég tagjait, hogy óvatosan és stratégiai megközelítéssel költsön és kezdeményezzen, hogy minél hatékonyabb legyen a cég.

Neki könnyű ezt mondani a vezérigazgatói ülésből. Ez kb. akkora hülyeség, mint „az inflációkövető árkorrekció”, ami például az internetszolgáltatónktól (akár újabb) áremelést fog jelenteni. (A DIGI esetében fél év alatt 50%-ot már toltak az áron, és még erre fognak rátenni!)

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu